masowa zamiana adresow w zakladkach

0

witam serdecznie, mam jedno pytanie do was, forumowiczow:

szukam programu do masowego zmieniania adresow w plikach url, tak jak sa programy do masowej zmiany nazw plikow.
mam np link: http://www.kaktusy.pl/index.php&kaktus=1?sesion=23145456
teraz, czy w ogole istnieje program, ktorym moglbym utworzyc kolejne odnosniki (pliki *.url) o adresach np:
http://www.kaktusy.pl/index.php&kaktus=2?sesion=23145456
http://www.kaktusy.pl/index.php&kaktus=3?sesion=23145456
http://www.kaktusy.pl/index.php&kaktus=4?sesion=23145456
..
http://www.kaktusy.pl/index.php&kaktus=69?sesion=23145456
..
http://www.kaktusy.pl/index.php&kaktus=157?sesion=23145456
i tak dalej...

jesli nie ma... czy z mala pomoca kilku samouczkow, kompletnie zielony w tych sprawach czlowiek (ja), bylby w stanie taki program napisac?

0

PHP:

for($i=1; $i< N; $i++ ) echo( "http://www.kaktusy.pl/index.php&kaktus=$i?sesion=23145456<BR>\n" );
0

np flashget ma opcję pobierania wg wzorca, możesz mu podać

http://www.kaktusy.pl/index.php&kaktus=(*)?sesion=23145456

jeden bajt i od 1 do 157 ale ci nie wygeneruje .url
w każdym języku napisanie czegoś takiego będzie raczej łatwe, wystarczy skleić funkcję zapisywania do pliku o odpowiednim schemacie który też nie jest trudny, z prostą pętlą i ew. wcześniejszym wczytywaniem danych do tej obróbki

0

Mam wrażenie, że nie zrozumieliście o co autorowi chodzi. On chce masowo zmieniać (tworzyć) pliki .url, czyli pliki zakładek w Internet Explorerze, a nie adresy wypisywać na ekran czy masowo ściągać.

0

VisualStudio->edit->replace->replace in files

0

super dzieki za podpowiedz z visal studio, ale... jak zobaczylem an stronie microsoftu (http://msdn2.microsoft.com/en-us/evalcenter/bb188238.aspx) to sie zlapalem za glowe :) mi sie zdaje czy jest to jakas ogromna aplikacja do wszystkiego? :P czemu to tyle wazy...?

po chwili<

sciagnalem VB 2005 expres edition, i nawet dziala :) oby nie mial problemow ze zmiana w ogromnej ilosci plikow...

dzieki za 'hinta'

0

Replace in files ma chociazby notepad++ ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0