Brak dźwieku aplikacji internetowych

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-04 22:35
an0xic
0

Kupiłem sobie nowy komputer, Intel Core Duo i te sprawy, w Media Markt'cie.
Wszystko cacy, prócz tego, że nie mam dźwieku ani z www ani np. z gadu-gadu, czyli ogólnie z aplikacji internetowych. Winamp działa. Mplayer działa i tak dalej.
Za to Alerty systemowe chyba także (chyba napewno) nie działają.
Kartę dźwiękową mam HMMMM... zintegrowaną? W menedżerze urządzeń wykrywa mi kontrolery dźwieku:

  • kodery-dekodery audio
  • Realtek High Definition Audio

Myślę, że owa karta to to, z Realteka. No ale co ja mam z tym fantem zrobić?

a) nie jestem laikiem, wszystkie centra sterowania głośnością przewertowałem, ustawiłem na maxa głośność wszystkiego co się da, w GG tak samo, włączyłem dźwięki oraz ikonkę z głośniczkiem.
b) mam K-Lite Code Pack więc wszystkie możliwe sterowniki, również dźwiękowe.
c) drajwery z płytki, która mi dali zainstalowane.

Pytanie- dlaczego mam głos w Winampie, Mplayerze, Media Playerze a nie mam głosu w aplikacjach internetowych? :-[ </image>

Pozostało 580 znaków

2006-10-04 22:45
0

Odinstaluj K-Lite Code Pack i zobacz co będzie.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-04 23:33
0

ale tylko w IE ? może jemu pogrzeb w ustawieniach


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-10-05 09:12
an0xic
0

W IE, dźwięków systemowych, w FireFoksie, w dźwiękach z Gadu-Gadu.

Działa tylko w Winampie i playerach.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0