Kupić mysz optyczną...

0

... tylko jaką? Jakie polecacie? Nie powinna kosztować więcej niż 100;-

0

że się tak głupio spytam - a co za różnica ? mysz to mysz, a nie jakiś podzespół nad którym trza się godzinami zastanawiać :/

0
Adamo napisał(a)

a co za różnica ?

Taaak? To wejdź na strone jakijś hurtowni komuterowej, tam odszykaj myszy optyczne, np. Logitech'a - i powiedz mi, która jest the best [sciana]

0

A4Tech SWOP-65 - tania a dobra, żadnych problemów, mimo extremalnych warunków używania

0

Adamo mylisz sie. Siedzialem na zwyklej kulce wiele lat i stwierdzilem ze jest do d**y kiedy kupilem sobie microsoft intellimouse explorer w wersji 2.0 ... byla duza roznica ... 3 lata temu kupilem sobie wersje 3.0 ... jest jeszcze lepsza ! a teraz zastanawiam sie czy kupic sobie razor diamodbacka ... jestem niejako pro gamerem i mimo iz mycha robi najwieksza roznice w grach to jednak na pulpicie tez przydaje sie dynamika i dokladnosc, dzieki czemu praca staje sie bardziej efektywna i przyjemna. p.s. te myszki kosztuja tak od 150 w gore.

A teraz odpowiedz na topic:
Jesli masz duza reke to proponuje cie IntelliMouse Explorer 4.0 Logitecha MX500/518/900/1000, a jesli masz mala reke to poszukaj sobie jakas myche z serii mx300/310 lub jakiegos razora (ale tu uwazaj bo jest seria ze wsteczna akceleracja, co powoduje "wieszanie sie myszki" przy gwaltownych ruchach)

[browar]

0
Adamo napisał(a)

że się tak głupio spytam - a co za różnica ? mysz to mysz, a nie jakiś podzespół nad którym trza się godzinami zastanawiać :/
Fakt - głupio się pytasz.
Dłużej bym się zastanawiał nad myszą niż np. nad muzyczną.

Miałem długo A4 Tech i teraz jadę na Logitech Cordless MouseMan Optical Mouse i potwierdzam wielkość Logitecha - produkty tej firmy to dobry wydatek. Jakieś A4 Tech się chowają.
[to moja opinia]

0

Ja na swojej taniźnie (sunny line) jade prawie trzeci rok i nie oszczedzam jej. Zero kłopotów, mim, ze to tanizna. Wiec nawet jesli raz na 2 lata kupiłbys jakiegos nonejma w cenie 20-30, to nie bylby to duzy wydatek.

0

Ta mysza co podal Marooned jest superowa, tylko jak spijrzałem na cenę...

A co myślicie o Logitech LogB67 WheelMouseOptPro?

0
flabra napisał(a)

Ja na swojej taniźnie (sunny line) jade prawie trzeci rok i nie oszczedzam jej. Zero kłopotów, mim, ze to tanizna. Wiec nawet jesli raz na 2 lata kupiłbys jakiegos nonejma w cenie 20-30, to nie bylby to duzy wydatek.

Też taką kupilem i też mi długa mi służyła, dopiero po dłuższym czasie zaczał się problemy z przewodem, później zwisy systemu. Kupiłem za 40 zł i byłem zadowolony [browar]

Ja polecam myszki firmy Genius. Miałem zwykłą kulkową NetScroll+ i służyła mi ponad 2 lata, pewno dotąd bym ją miał, gdybym nie pogubił części :D

0

A pochwalcie się ile Wam myszy najdłużej działały? Mysza od mojego 1-o komputera - kulkowy A4Tech - działała 47 miesięcy :d ; była tylko 2 razy czyszczona :)

0

W sumie mysz jest takim "podzespołem" nad którym nie ma co się rozwodzić :] Kupiłem najtańszego A4Tech'a, używam go ostro i służy mi już 2 rok (jdyna oznaka używania to ztarta farba na przycisku)

0

polecam - media tech optical mouse MT108 wysokie noty (3 miejsce) dostala gdzies w necie widzialem i ja jestem zadowolony no jakis czas temu dalem ok stowki ale oplacalo sie pozdro!

"Media-Tech MT108 za 49 zł. i jest świetna. W teście
KŚ miała 5. miejsce, a przed nią były myszki za ponad 150 zł! ...
www.elektroda.pl/rtvforum/topic69922-30.html "

0

ja mam a4-tech RFWOP-49 (optyczna, radiowa, 2 scroll'e 5 przyciskow) za 90zł - nie narzekam. oczywisice nie musisz miec dostepu do modeli, ktore ci tu ktos wypisuje. jak bedziesz wybieral, to patrz na to, jak dziala ladownie baterii. sa 2 sposoby: wklada sie muszke do ladowarki lub wklada sie baterie do ladowarki. sposob drugi jest lepszy. wlasnie tak ja mam. 2 baterie sie laduja a ja uzywam drugiej pary. pierwszys sposob jest zlym rozwiazniem. jak ci baterie padna w ciagu dnia, to muszisz ladowac przezrazem z myszka... i juz z kompa nie korzystasz, bo myszka nie mozesz uzywac :/ patrz tez na dpi, przy ~100zl mozesz juz troche wymagac.

0
qpalzm napisał(a)

W sumie mysz jest takim "podzespołem" nad którym nie ma co się rozwodzić :] Kupiłem najtańszego A4Tech'a, używam go ostro i służy mi już 2 rok
Hmm... w sumie, to co za różnica co jemy - ważne żeby się napchać, więc stykną kartofle na śniadanie, obiad i kolację...

A gdzie się podziała jakość? Ergonomia? Przyjemność użytkowania?
Ja nadal mogłem jechać na mojej A4 Tech - jeszcze nie jedną wiosnę by pociągnęła... ale chyba nie w tym rzecz?

Tak mi się wydaje...
Ale zawsze byłem inny...

0

Polecam Logitech MX510 niebieska ;] (mysz cudo) ale poniewaz 'nieco' przekracza limit wiec Logitech B58, S96 itpi odradzam wszelkie a4techy, creativy, mediatechy itd moze i niektorym dzialaja ale to ogolnie szmelc z miernym czujnikiem i dokladnoscia ...

0
Marooned napisał(a)
qpalzm napisał(a)

W sumie mysz jest takim "podzespołem" nad którym nie ma co się rozwodzić :] Kupiłem najtańszego A4Tech'a, używam go ostro i służy mi już 2 rok
Hmm... w sumie, to co za różnica co jemy - ważne żeby się napchać, więc stykną kartofle na śniadanie, obiad i kolację...

ale dla niektórych naprawdę np karta muzyczna jest najważniejsza w komputerze - jak chcą mieć wysokiej jakości dźwięk a do tego głównie służy im komputer więc rozmyślali by nad nią tygodniami, inni wolą kupić kartę graficzną za kilka(naście) tysięcy zeta a kartę muzyczną jaką zintegrowaną tylko, dla mnie mysz i klawiatura w ogóle nie są ważne - kupuję najtańsze i mi ich chociaż nie jest szkoda, jak się "rozklekota" czy rozwali to kupuję nową i tyle a tak bym jeszcze bym musiał na nową zbierać :/ ale jak ktoś gra w jakieś gry gdzie lepiej mieć dobrą mychę no to pewno

0

Co do kupowania: jeśli chodzi o klawiaturę do kupuje zawsze najtańsze ścierwo za 9 złotych ... - bez zadnych wodotrysków, malutka zgrabna klawiaturka. Nie bede dopłacał 60 złotych za dodatkowe przyciski do np. Worda :/

Myszka: aktualnie w użyciu SAMSUNG optyczna - taka z czerwoym podswietlaniem - wygodna i ładna zarazem.. Gdy wyłącze komputer to myszka w nocy dalej swieci od spodu - ładnie to wygląda [green] Koszt jej to okolo 50 złotych.

user image

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1