Program do ikonkek ??

0

Może ktoś zna jakiś dobry program do tworzenia ikonek do programu bo ja tylko na razie tworzyłem słabiutke 16-kolorowe ikonki w Image Editor - który jest dołączony do Delphi 7 Personal

0

np. microangelo

0

ja mam takie:

  • Icon_Phile
  • Iconoid
  • IconPackager
  • IconShop
  • IconWorkshop
  • Microangelo
  • SnIco_Edit
    :)
0

IconForge

0

Pracuje na IconWorkshop 5.03 w miare nowy jak i nie najnowszy. Jest po prostu super. Prosty i praktycznie można wszystko z ikonkami robić. Nie ma takiej rzeczy której to byś nie mógł zrobić w nim.

0

Kiedyś był taki dość fajny programik o nazwie IconEdit... ale z tego co wiem to na upartego nawet w Paincie da sie ikonke zrobic ale pod XP cos nie bardzo one wyglądają... ;)

0

Jest też exporter do photoshopa, obsługuje ikony 32bitowe, ale wada jest taka, że można tym stworzyć tylko pojedyncze ikonki, jak się chce kilka wersji w jednym pliku, to trzeba potem ręcznie składać, np. w microangelo. Ale za to w photoshopie się tworzy wygodniej, niż w microangelo.

0

Tak więc IconWorkshop 5.03 tworzy 64-bitowe ikonki pod WinXP o dowolnych rozmiarach. Potrafi stworzyć dll'a ze zbiorem ikonek przeróżnych rozmiarów, itp, itd, etc. Reszta ograniczona jest tylko wyobraźnią użytkownika. Wszystko pod ręką w jednym prostym programie :)

0

Microangelo jest SUPER!
Tylko słabiej gdzie go kupić, niż brak kasy!

0

ostatnio uzywam programu IconoMaker, ktory jest za darmo! dobry jest tez ArtIcons 2.34 (byl na ktoryms Enterze z 2005 r. w pelnej wersji).
SnIco jest dobry ale dosc wolno u mnie chodzi... jego zaleta jest natomiast to, ze mozna w nim robic kursory i ustawiac "gorace" miejsca w kursorach.</b>

0

Używałem kilka programów, między innymi Microangello, ale dopiero IconWorkshop dał mi pełną satysfakcję. Tak mi się spodobał, że aż go kupiłem. Aby pokazać wam co program potrafi, powiem, że można dokonać importu pliku graficznego (bez dopasowywania rozdzielczości, bo program sam to zrobi), a IconWorkshop przemieni go w ikonę (wielkości ikon do 120X120, a być może i więcej, nie sprawdzałem).

0

Czyli jak już pisałem wcześniej...IconWorkshop ponad wszystkie :) trzeba przyznać......on po prostu nie ma ograniczeń w tworzeniu ikonek. Jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia użytkownika. Rozmiary, głębie kolorów, automatyczne dopasowywanie jak już wcześniej poprzednik napisał...ojejku...jest tego masa, a prostota obsługi aż do bólu trywialna...chwilka z tym programem i już się potrafi prawie wszystko. Ja też akurat korzystam z wersji pełnej 5.03 ;) i lepszego nie znam jak do tej pory...

0

Tylko jakoś temu IconWorkshopowi brakuje konwersji seryjnej :/ Szukałem programu do zamiany kilkuset *.ico (tych "WinXP") na *.png (z kanałem alpha) i niby są - ale z pliku *.ico zawierającego zestaw kilkunastu ikonek wybierały se tą najbrzydszą, albo obcinały do 1/4 rozmiaru. Makabra! A ręczne zamienianie każdej jest uciążliwe...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1