Brak powiadomień z przeglądarki na zablokowanym ekranie MAC

0

Witam,
Mam pewien skrypt który uruchamiam w przeglądarce, jest on zapętlony i po spełnieniu odpowiednich warunków odtwarza dźwięk:

<script>
				const sound = new Audio('dzwiek.mp3');
				sound.play();
</script>

I wszystko działa, jeśli chodzi o skrypt. Tylko jak zablokuje ekran(Control+Command+Q), a dźwięk powinien się włączyć to włączy się dopiero jak odblokuje ekran. Nie odtworzy się dźwięk na zablokowanym ekranie, sprawdzałem kilka przeglądarek. Jest to pewnie jakaś kwestia ustawień w systemie albo w przeglądarce tylko których?

0

@sentence: może ograniczenia systemu mać? Na innym systemie działa, nie działa?

0
.andy napisał(a):

@sentence: może ograniczenia systemu mać? Na innym systemie działa, nie działa?

Sprawdziłem na Windows 7 i też na zablokowanym ekranie nie działa. Pozmieniałem ustawienia w przeglądarce w ustawieniach witryn, bo tam można zezwolić na synchronizacje w tle, powiadomienia, ale bez zmian, w systemie też pozmieniałem parę rzeczy w preferencjach systemu dla przeglądarki, ale bez zmian...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1