Wątek przeniesiony 2016-11-09 15:58 z Off-Topic przez aurel.

Visual Studio 2015 Community a licencja dewelopera

Odpowiedz Nowy wątek
2016-11-02 15:55

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

Myślałem, że w tej wersji VS można tworzyć różne typy apek, a jeśli chodzi o np. Blank App Win 8.1 to wymaga jakiejś licencji dewelopera, trzeba coś akceptować i nie wiem czy potem zaczynają się schodki (jak zakładanie dodatkowego konta, podawanie karty kredytowej itd..) - a mi chodzi tylko o tworzenie czegoś tak dla siebie a nie od razu do windows store, więc o co tu chodzi?
W książce "Rusz głową C#" napisali, że da się wszystko to co tam jest opisane zrobić w darmowej wersji VS

Pozostało 580 znaków

Krwawy Orzeł
2016-11-02 16:03
Krwawy Orzeł
0

Uzyskanie licencji dewelopera to chyba tylko podanie danych do konta Microsoft.
Jest to bezpłatne.

Pozostało 580 znaków

2016-11-06 21:43

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

Ponawiam, mam problem z uzyskaniem licencji dewelopera bo za każdym razem jak próbuję ją pobrać to dostaje komunikat o błędzie w skrypcie na stronie i pytanie czy chcę kontynuować uruchamianie skryptów na stronie, klikając tak/nie potem nic się nie dzieje. Domyśliłem się, że chodzi o internet explorer (domyślnie używam chroma). W internecie gdzieś znalazłem, że VS potrzebuje, żeby coś zrobić z plikami cookies co jest domyślnie gdzieś zablokowane. Jak mogę rozwiązać ten problem?

Pozostało 580 znaków

2016-11-07 10:19

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 4 minuty temu

0

Apki dla Win10 (Universal Windows Platform) nie wymagają tej licencji.

Pozostało 580 znaków

2016-11-07 17:51

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

Tylko ze ja jestem na win 8.1 i mam tam w VS tylko apki pod w8.1 :/ co robić?

Pozostało 580 znaków

2016-11-07 23:06

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

Co z tym mogę zrobić? :/
user image
Czy trzeba zakładać do tego specjalne konto dewelopera?

edytowany 1x, ostatnio: Greg1, 2016-11-08 00:47

Pozostało 580 znaków

2016-11-09 15:27
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 godzin temu

0

Nie, problem masz w konfiguracji systemu - to się nie powinno było wydarzyć.
A co się dzieje jeżeli wybierzesz "tak"?

Pozostało 580 znaków

2016-11-10 21:26

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

Jeśli wybiorę Tak to nic się nie dzieje, okienko jest białe - a powinno pokazać się coś żeby się zalogować w tym okienku. Mógłbym czekać i czekać ale ono pozostanie białe. Kiedy je zamknę dostaje komunikat że zdalnie nie udało się tego wykonać. I projekty które tej licencji potrzebują zwyczajnie nie chcą się tworzyć bo ciągle wyskakuje zapytanie czy Zgadzasz się aby nabyć licencję dewelopera. I sytuacja się zapętla :/

Mam "źle skonfigurowany system" - od dawna go nie aktualizowałem, domyślnie wyłączyłem automatyczne aktualizacje bo potrafiły instalować się codziennie i zabierały tylko miejsce na dysku i gdzieś w tle chodziły. Czy to może być przyczyna?

Pozostało 580 znaków

2016-11-12 12:10
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 godzin temu

0

Nie wiem. Ale ogólnie to okienko to jest kontrolka WebBrowser - czyli systemowy silnik IE. Może dlatego, że twój IE jest stary to występuje błąd w tym okienku, ale nie daję gwarancji.

[dopisane]
Dzisiaj natknąłem się na ten sam problem - nieaktualizowany od bardzo dawna Windows 8.1 również nie pozwala z powodu tego błędu uzyskać licencji dewelopera. Jeszcze nie aktualizowałem, bo nie mam jak chwilowo ;-)

edytowany 1x, ostatnio: Ktos, 2016-11-12 14:33

Pozostało 580 znaków

2016-11-12 21:08

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

Zaktualizowałem Windows 8.1, ale problem dalej występuje. IE mam w wersji 11, czyli ten, który się pojawia z instalacją Windows 8.1. Nie wiem co robić...

Pozostało 580 znaków

2016-11-12 21:44

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

Wygląda na to, że od jakiegoś czasu to nie działa skoro ludzie z systemami od 8 aż po 10 skarżą się na ten sam problem. Problem jest jak widać aktualny i chyba nikt na razie nie uzyska tej licencji.
Link do dyskusji: https://social.msdn.microsoft[...]e-script-error?forum=wpdevelo
Japończycy też: https://social.msdn.microsoft[...]1-9731-469d-b438-7ceaf94ee82c

Filmik:

Pozostaje chyba tylko czekać..

edytowany 3x, ostatnio: Greg1, 2016-11-12 21:50
pozostaje czekać albo zmienić system - karolinaa 2016-11-12 21:56
Deweloperska obejmuje tylko niewielką część ze wszystkich apek, jakie można w VS robić. - Greg1 2016-11-12 22:36
No to zmieniamy na 10, tam nie ma tego idiotyzmu, tylko się klika "tryb dewelopera" i jest licencja do 9999 roku. - Ktos 2016-11-13 12:41
na Linuxa zmieńcie. tam wgle nie trzeba nic klikać!! - karolinaa 2016-11-13 12:42
Pewnie wydadzą jakąś łatę.. Oby.. A jak mam win 8.1 to juz nie uaktualnie do 10 ? - Greg1 2016-11-13 23:26

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0