Który laptop...

0

Witam!
Chciałbym zakupić laptopa do programowania min c++, Java, PHP, Python, sQL
Który laptop lepiej się nada? Czy w ogóle będzie na nich dobrze pisać.
Podam dwa linki do aukcji :
http://olx.pl/i2/oferta/apple-macbook-13-a1181-2-1ghz-6gb-120-ssd-unikat-komplet-CID99-IDfFNDn.html?
Vs
http://olx.pl/i2/oferta/super-laptop-sony-vaio-igla-CID99-IDfTJnN.html?
Pozdrawiam:)

Proszę o pomoc :)

1

Żaden się nie nadaje. Ten Macbook ma stary system i brak możliwości aktualizacji więc odpada bo wiele oprogramowania nie będzie na nim działać.
Sony ma matrycę 11 cali, oczy ci prędzej wypadną.

0

13" będzie dobrze? Ogólnie to potrzebuje lapka którego wezmę na dwór czy w podróż, by na nim popisać w c++

0

To sam sobie odpowiedz czy na 13 calach będzie ci wygodnie.

0

MacBook jest stary to dpada ... a o systemie to już w ogóle nie wspomnę :p Sony jest fajny, ale rzeczywiście 11 cali to może być trochę mało. Wydaje mi się, że 13" to będzie w sam raz. Sam takiego laptopa mam :) Sprawdź sobie tego Dell'a http://laptopy.sklep-outlet.pl/outlet-dell-ca004l3340emea.html. Jest to 13 cali z procesorem i3. Jest możliwość rozbudowania ram do 8GB :)

0
Brzuchol napisał(a):

MacBook jest stary to dpada ... a o systemie to już w ogóle nie wspomnę :p Sony jest fajny, ale rzeczywiście 11 cali to może być trochę mało. Wydaje mi się, że 13" to będzie w sam raz. Sam takiego laptopa mam :) Sprawdź sobie tego Dell'a http://laptopy.sklep-outlet.pl/outlet-dell-ca004l3340emea.html. Jest to 13 cali z procesorem i3. Jest możliwość rozbudowania ram do 8GB :)

kupiłem macbooka mid 2010 za 600 zł - OsX El Capitan - możliwość rozbudowy do 16GB RAM - oczywiście wg apple max do 4GB... Chodzi fajnie - net, youtube , Xcode śmiga jak... :D Jakbym zainwestował w SSD i dołożył bym RAM... śmigawa :D
Oczywiście macbook ma służyć mi do pracy - bardziej do nauki programowania:) fajna opcja jak się wyjeżdża :D

0

Jaki model? Na spodzie jest napisane A....
Ile RAMu?

0

ja to bym celował w jakiegoś uzywanego DELLa latitude, HPka albo Lenovo poleasingowych
maja zaje$$te parametry i są stosunkowo nie drogie, przekop allegro

na moje oko na pewno wyjdzie to lepiej niz starszy mb

0
azalut niezalogowany napisał(a):

ja to bym celował w jakiegoś uzywanego DELLa latitude, HPka albo Lenovo poleasingowych
maja zaje$$te parametry i są stosunkowo nie drogie, przekop allegro

na moje oko na pewno wyjdzie to lepiej niz starszy mb

zakupiłem maca mid 2010 4GB ram OSX El Capitan za 600 zł i śmiga bardzo fajnie i szybko - mam możliwość rozbudowy do 16 GB ram - jak bym dokupił SSD to ... :D Aż miło patrzeć. Mi najbardziej zależy na programowaniu na iOS w przyszłości, więc jednak się na niego skusiłem. Ludzie mówią, ze maci są słabe a to nie prawda do pracy ogólnej itd jest bardzo wygodny i dobry. Wiadomo do gier za bardzo się nie nadaje, lecz w te gry. które ja gram to śmiało leci... :D - ogólnie mac 13" potrzebny jest mi na wyjazdy i siedzenie na Xcode , więc myślę , że nie popełniłem błędu :D
http://apple.stackexchange.com/questions/42426/can-i-upgrade-my-macbook-mid-2010-to-16gb-of-ram-2x8g

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1