Problemy z zasilaniem?

Odpowiedz Nowy wątek
2009-10-13 09:33
0

Witam. Chciałem sie was zapytać czy dopuszczalne jest na lini -5V napięcie -5.6V? Czy taka wartosc miesci sie w normie?

Tak pytam bo ostatnio mam problemy z kompen, otóz bez zadnego powodu wyłącza się monitor(przechodzi w tryb oczekiwania na sygnał), nie mam zadnych wirusów ani innego syfu wiec wpadł mi pomysł ze to zasilacz cos sie pieprzy, bo gdy obraz robi sie czarny to wiatrak procesora i dysk dalej pracuja. Najdziwniejsze jest to ze nie działa wtedy przycisk resetujacy na obudowie, tylko musze wyłączyć komputer z sieci i ponownie go podłączyć jak che dalej pracowac. Co to moze być?

Pozostało 580 znaków

2009-10-13 13:12
0

Trochę za wysokie, btw, nie ma linii -5V. Sprawdź najpierw kondensatory na pycie czy nie wyglądają jak tu: http://www.muenchen-surf.de/christofori/pics/kondensator.jpg. Napięcia wg standardu atx na lini 5v to min: 4,75 V max: 5,25 V.

Pozostało 580 znaków

2009-10-13 14:58
0
.::CYMES::. napisał(a)

Trochę za wysokie, btw, nie ma linii -5V. Sprawdź najpierw kondensatory na pycie czy nie wyglądają jak tu: http://www.muenchen-surf.de/christofori/pics/kondensator.jpg. Napięcia wg standardu atx na lini 5v to min: 4,75 V max: 5,25 V.

Sprawdzalem to w programie EVEREST i pokazuje za na linii -5V aktualne napiecie to -5.6V. Kondensatory nie sa spuchniete. Zauwazylem tez ze problem czesto wystepuje gdy korzystam z Firefox'a.

Pozostało 580 znaków

2009-10-13 17:49
0

-5V często nie ma już w nowszych zasilaczach/płyty go nie używają.


JKM czy HGW?

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0