Jaki program do delphi? Borland czy Microsoft?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-25 15:22
kukixxx
0

Witam.

W przyszlym roku zamierzam kupic oprogramowanie do tworzenia w delphi...

Programuje już (php, JavaScript, SQL) od kilku lat... z delphi dopiero zaczynam swoją zabawe...

i mam taki dylemat... czy lepiej kupic "Borland Developer Studio", czy lepiej od microsoftu...."Visual Studio"...

Które oprogramowanie lepiej powoli mi wykorzystac system windows..(windows vista równiez)...?

prosze o jakas popowiedz...

P.S. obecnie ucze sie na borlandzie...

Pozostało 580 znaków

2006-12-25 15:29
0

Od kiedy w Visual Studio jest delphi ? :|
Po co kupować skoro Turbo Delphi jest darmowe ? :|


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

2006-12-25 16:09
kukixxx
0
Oleksy_Adam napisał(a)

Od kiedy w Visual Studio jest delphi ? :|

tego to nie wiedziałem... ;)

Oleksy_Adam napisał(a)

Po co kupować skoro Turbo Delphi jest darmowe ? :|

Darmowe jest.. ale z tego co wiem, to nie dla firmy... a ja potrzebuje program na firme...(jednoosobową...)

Pozostało 580 znaków

2006-12-25 16:25
0

Różnica jest jeśli chodzi o ".NET". Borland obsługuje wersje 1.1 a visual studio 2.0.


Pozostało 580 znaków

2006-12-25 17:35
0

Wiktorze, ale Microsoft nie udostępnia kompilatora Delphi w pakiecie Visual Studio, .NET 2.0 nie ma nic do rzeczy. Dla firmy zakupić możesz profesjonalne Turbo Delphi Professional, na pewno będzie znacznie tańsze niz cały BDS 2006.

Pozostało 580 znaków

2006-12-26 15:12
kukixx
0
Ktos napisał(a)

Dla firmy zakupić możesz profesjonalne Turbo Delphi Professional, na pewno będzie znacznie tańsze niz cały BDS 2006.

Znalazłem na stronie http://www.borland.pl/turbo/cennik.shtml cennik Turbo Delphi...
Z tego co tu widze to wychodzi 399EUR+VAT=1950zł

Jest to sporo... Nie ma jakiegoś tańszego rozwiazania...?

P.S.Pozostaje jeszcze ewentualnie odkupienieod kogoś "używanej" wersji...

Pozostało 580 znaków

2006-12-26 15:37
0

cóż zawsze możesz pomęczyć się z Lazarusem ;-)


Pozostało 580 znaków

2006-12-26 16:08
kukixxx
0

a co powiecie o tym: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=3368. Borland Delphi nie bedzie już roziwjane? A co ze zgodnoscią programów z Windowsem Vistą?

Pozostało 580 znaków

2006-12-26 16:23
0

Powiem Ci, że to było dawno temu i nie prawda.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-12-27 10:41
0

Obecnie Delphi "zostało przejęte" przez dziecko Borlanda, firmę która obecnie nazywa się CodeGear i Delphi 2007 jest zapowiadane. I liczę też na zgodność z Vistą, bo to jak obecnie zachowuje się TD na Viście to tragedia ;)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0