Wątek przeniesiony 2015-01-13 00:05 z Edukacja przez Shalom.

Programowanie w R - jak zacząć?

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-12 23:44
Biały Pomidor
0

Chłopaki oglądnąłem ten film

już wiem, co chcę robić w życiu. Chcę być taki jak oni. Chcę programować w R. Jak zacząć chłopaki? Pomożecie? :) Wiem, że trzeba ciężko trenować by kod był doskonały, ze snu zrezygnować na najbliższe 20 lat. Ale to nic, to wszystko doczesne. To co czeka na szczycie, tylko zwycięzcy tam dojdą...

Czyżby kolejna odsłona R show? Ciekawe czy IP się zgadzają... - AlfaLeporis 2015-01-12 23:55
Nie nie, kolega od kilku postów trolluje naszego tRolla :D - Shalom 2015-01-12 23:56

Pozostało 580 znaków

2015-01-12 23:49
5

;)


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...
klasyk :) - Spine 2015-01-13 08:44
@Shalom nadal w NL jestes ;)? (lokalizacje masz stara) - fasadin 2015-01-13 09:50
Nie, już nie, ale też jeszcze nie lokalizcja "docelowa" bo ta będzie za 2 tygodnie, więc jeszcze nie zmieniałem :P - Shalom 2015-01-13 11:34

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 09:42
0

piosenka o R

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 10:29
0

:)


Szacuje się, że w Polsce brakuje 50 tys. programistów

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 11:32
Biały Pomidor
0

Ja sobie tak wyobrażam pracę programisty R

:)

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 16:29
9

Jak zacząć?

  1. Kupić zeszyt 60-kartkowy.
  2. Wziąć długopis.
  3. Napisać pięć tysięcy razy: "Tablice i wektory wszędzie indeksuje się od zera, tylko w R od jedynki."
edytowany 1x, ostatnio: Krolik, 2015-01-13 16:30
Pokaż pozostałe 3 komentarze
W Pascalu można było indeksować od dowolnej liczby :P - Marooned 2015-01-13 16:53
Kurde, a teraz w przedszkolu nie uczą cyfr. I nie uczą też liter. Ludzie nie będą wiedzieć co to R. ;/ - Sopelek 2015-01-13 16:58
w Lua też indeksy są od jedynki ;) - dzek69 2015-01-14 09:13
W VBA można sobie zdefiniować dowolny początek indexu... Można np. zrobić tablicę Dim tmp(5 to 10) as String... I choć domyślnie tablice indeksują się od zera, to kolekcje i stringi domyślnie indeksuje się od 1... - aurel 2015-01-14 16:54
W FORTRAN-ie od 1. - Koziołek 2015-01-15 11:46

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 16:41
Wybitny Szczur
3

Polak powinien promować Ć a nie jakieś R.
http://cito.sourceforge.net/ci.html

C++ sobie podarowali, pewnie przez const-correctness :P - spartanPAGE 2015-01-15 11:50

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0