Coders Lab czy lepiej Codecool?

Odpowiedz Nowy wątek
Piotr M
2016-05-21 16:07
Piotr M
0

Hejka,

Chciałbym nauczyć sie programowania i już miałem się zapisać na kurs w Coders Lab ale zobaczyłem na Facebooku reklame Codecool i teraz już nie wiem na co się zdecydowac. W Coders płaci się sporo ale przynajmniej szybko się mozna nauczyć programowania a Codecool aż 18 miesięcy, ale z kolei nie każą płacić z góry i z tego co piszą to gwarantują pracę po kursie a jak nie znajdą to nie płacę :) Macie jakieś doswiadczenia z tymi dwiema firmami?

Piotrek

Pozostało 580 znaków

Pijany Lew
2016-05-21 16:21
Pijany Lew
4

nie zapisuj się na żaden z tych kursów, kup sobie książkę i ucz się w domu, kursy najczęściej tylko wyciągają pieniądze od naiwniaków którzy wierzą że zostaną bóg wie kim po takim kursie, kuszą jakimiś certyfikatami które w większości są nic nie warte. Jeżeli Cię nie przekonałem to nie wybieraj pod względem tego który krótszy, a jak chcesz krótko to ja z Ciebie zrobię mistrza c/C++, java, python, php, html, css, asembler, wszystkie te języki opanujesz u mnie w 2 dni za 1737126347268136278316721$ :D

Pozostało 580 znaków

Piotr M
2016-05-21 20:59
Piotr M
0

Wiem, ze w necie można znaleźć mnóstwo darmowych kursów, ale samodzielna nauka wymaga dyscypliny. A jak zapłacisz to łatwiej się zmobilizować, bo inaczej tracisz :) Przyglądnę się blizej temu Codecoolowi. Nie wiecie jak jest z tą pracą po kursie i czy rzeczywiście da się nauczyć programować w półtorej roku?

Pozostało 580 znaków

ByyByy
2016-05-21 21:09
ByyByy
1

Po co wydawać kasę na książki xD? wszystko masz w internecie - i zdradzę ci tajemnice... za darmo!
I niektóre kursy/tutoriale biją na głowę większość tych psełdo-książek o książkach.

Pozostało 580 znaków

Lysy Zniwiarz
2016-05-21 21:18
Lysy Zniwiarz
0

Ksiazki warto czytac, szczegolnie te z ktorych wiedza sie nie zmienia, jakiss design patterns, dobre praktyki iyp.

Jest sporo kursow w necie, duzo dobrych darmowych. Za niektore trzeba zaplacic.

Sa tez typu cs50x harvardu ktore pewnie sa lepsze niz niejedne studia.

Ppdstaw jezyka najlepiej uczyc sie samemu.

Pozostało 580 znaków

Złoty Kaczor
2016-05-21 22:44
Złoty Kaczor
0
ByyByy napisał(a):

Po co wydawać kasę na książki xD? wszystko masz w internecie - i zdradzę ci tajemnice... za darmo!
I niektóre kursy/tutoriale biją na głowę większość tych psełdo-książek o książkach.

To podaj przykład tych "mitycznych" kursów, bo wszystko co widzę to podstawy, hello worldy, albo niedokończone, pozaczynane tutki często przestarzałe.

Pozostało 580 znaków

Mały Kaczor
2016-05-23 09:16
Mały Kaczor
0

Hej !

Jestem uczestnikiem kursów jednej ze szkół i wcześniej też uczyłem się na "własną rękę" to mogę dorzucić swoje 3 grosze :) Różnica między kursem a nauką samodzielnie jest dla mnie jedna - "jasność" tego, co robi. Mnie najbardziej w dostępnych kursach na temat JavaScript, CSS, czy Jquery przeszkadzało to, iż nie wiedziałem zastosowania do tego, co i po co to robię :D ... Tak nauczyłem się dzięki temu podstaw (składni, prawidłowego budowania kodu, dobrych praktyk), ale nie wiedziałem, jak i kiedy należy je zastosować. Na kurs zapisałem się, aby uporządkować zdobytą wiedzę i po paru tygodniach jestem zadowolony. Stanowi doskonałe uzupełnienie tego, co już się nauczyłem i wyjaśnia moje wątpliwości.

Wiem, że są ludzie, którzy sami się wszystkiego nauczycieli ( i chwała im za to ), ale jeżeli czujesz, że sam nie dasz rady lub nie jesteś w stanie czegoś ogarnąć, zdecyduj się na kurs. Tylko, będzie on miał sens, jeżeli połączysz go z nauką we własnym zakresie.

Pozdrawiam,

Pozostało 580 znaków

Smutny Pomidor
2017-01-27 10:12
Smutny Pomidor
0

A to ja sobie pozwole odpowiedzieć. W Codersach masz 6 tygodni za które płacisz i ciężko z pracą. W codecool kurs trwa 18 miesiecy, uczą programować, na juniora się nada :D i nie biorą kasy za kurs, ale za znalezienie pracy, ;)

Pozostało 580 znaków

2017-01-27 14:19

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 godzin temu

0

Nie łudź się, że w miesiąc, czy dwa nauczysz się programować.

Pozostało 580 znaków

Brunatny Młot
2017-01-28 05:38
Brunatny Młot
0
Smutny Pomidor napisał(a):

A to ja sobie pozwole odpowiedzieć. W Codersach masz 6 tygodni za które płacisz i ciężko z pracą. W codecool kurs trwa 18 miesiecy, uczą programować, na juniora się nada :D i nie biorą kasy za kurs, ale za znalezienie pracy, ;)

Teoretycznie nie pobierają kasy za kurs jak nie znajdą dla ciebie roboty. Dostaniesz ofertę za minimalną i spłacaj za to kurs, a przede wszystkim przeżyj. Nigdzie nie jest też powiedziane, że oferta pracy jest w miejscu zamieszkania, a nie przypadkiem w Lądku Zdroju :)

Pozostało 580 znaków

pogromca mitów
2017-01-28 09:51
pogromca mitów
0
Brunatny Młot napisał(a):
Smutny Pomidor napisał(a):

A to ja sobie pozwole odpowiedzieć. W Codersach masz 6 tygodni za które płacisz i ciężko z pracą. W codecool kurs trwa 18 miesiecy, uczą programować, na juniora się nada :D i nie biorą kasy za kurs, ale za znalezienie pracy, ;)

Teoretycznie nie pobierają kasy za kurs jak nie znajdą dla ciebie roboty. Dostaniesz ofertę za minimalną i spłacaj za to kurs, a przede wszystkim przeżyj. Nigdzie nie jest też powiedziane, że oferta pracy jest w miejscu zamieszkania, a nie przypadkiem w Lądku Zdroju :)

Lądek Zdrój zajebista miejscowość, zieleń, nie ma tłoku, ani korków. Ja bym chętnie tam zmigrował z mojego Smog City.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0