Coders Lab czy lepiej Codecool?

Odpowiedz Nowy wątek
2016-05-21 16:07
Piotr M
0

Hejka,

Chciałbym nauczyć sie programowania i już miałem się zapisać na kurs w Coders Lab ale zobaczyłem na Facebooku reklame Codecool i teraz już nie wiem na co się zdecydowac. W Coders płaci się sporo ale przynajmniej szybko się mozna nauczyć programowania a Codecool aż 18 miesięcy, ale z kolei nie każą płacić z góry i z tego co piszą to gwarantują pracę po kursie a jak nie znajdą to nie płacę :) Macie jakieś doswiadczenia z tymi dwiema firmami?

Piotrek

Pozostało 580 znaków

2016-05-21 16:21
Pijany Lew
4

nie zapisuj się na żaden z tych kursów, kup sobie książkę i ucz się w domu, kursy najczęściej tylko wyciągają pieniądze od naiwniaków którzy wierzą że zostaną bóg wie kim po takim kursie, kuszą jakimiś certyfikatami które w większości są nic nie warte. Jeżeli Cię nie przekonałem to nie wybieraj pod względem tego który krótszy, a jak chcesz krótko to ja z Ciebie zrobię mistrza c/C++, java, python, php, html, css, asembler, wszystkie te języki opanujesz u mnie w 2 dni za 1737126347268136278316721$ :D

Pozostało 580 znaków

2016-05-21 20:59
Piotr M
0

Wiem, ze w necie można znaleźć mnóstwo darmowych kursów, ale samodzielna nauka wymaga dyscypliny. A jak zapłacisz to łatwiej się zmobilizować, bo inaczej tracisz :) Przyglądnę się blizej temu Codecoolowi. Nie wiecie jak jest z tą pracą po kursie i czy rzeczywiście da się nauczyć programować w półtorej roku?

Pozostało 580 znaków

2016-05-21 21:09
ByyByy
1

Po co wydawać kasę na książki xD? wszystko masz w internecie - i zdradzę ci tajemnice... za darmo!
I niektóre kursy/tutoriale biją na głowę większość tych psełdo-książek o książkach.

Pozostało 580 znaków

2016-05-21 21:18
Lysy Zniwiarz
0

Ksiazki warto czytac, szczegolnie te z ktorych wiedza sie nie zmienia, jakiss design patterns, dobre praktyki iyp.

Jest sporo kursow w necie, duzo dobrych darmowych. Za niektore trzeba zaplacic.

Sa tez typu cs50x harvardu ktore pewnie sa lepsze niz niejedne studia.

Ppdstaw jezyka najlepiej uczyc sie samemu.

Pozostało 580 znaków

2016-05-21 22:44
Złoty Kaczor
0
ByyByy napisał(a):

Po co wydawać kasę na książki xD? wszystko masz w internecie - i zdradzę ci tajemnice... za darmo!
I niektóre kursy/tutoriale biją na głowę większość tych psełdo-książek o książkach.

To podaj przykład tych "mitycznych" kursów, bo wszystko co widzę to podstawy, hello worldy, albo niedokończone, pozaczynane tutki często przestarzałe.

Pozostało 580 znaków

2016-05-23 09:16
Mały Kaczor
0

Hej !

Jestem uczestnikiem kursów jednej ze szkół i wcześniej też uczyłem się na "własną rękę" to mogę dorzucić swoje 3 grosze :) Różnica między kursem a nauką samodzielnie jest dla mnie jedna - "jasność" tego, co robi. Mnie najbardziej w dostępnych kursach na temat JavaScript, CSS, czy Jquery przeszkadzało to, iż nie wiedziałem zastosowania do tego, co i po co to robię :D ... Tak nauczyłem się dzięki temu podstaw (składni, prawidłowego budowania kodu, dobrych praktyk), ale nie wiedziałem, jak i kiedy należy je zastosować. Na kurs zapisałem się, aby uporządkować zdobytą wiedzę i po paru tygodniach jestem zadowolony. Stanowi doskonałe uzupełnienie tego, co już się nauczyłem i wyjaśnia moje wątpliwości.

Wiem, że są ludzie, którzy sami się wszystkiego nauczycieli ( i chwała im za to ), ale jeżeli czujesz, że sam nie dasz rady lub nie jesteś w stanie czegoś ogarnąć, zdecyduj się na kurs. Tylko, będzie on miał sens, jeżeli połączysz go z nauką we własnym zakresie.

Pozdrawiam,

Pozostało 580 znaków

2017-01-27 10:12
Smutny Pomidor
0

A to ja sobie pozwole odpowiedzieć. W Codersach masz 6 tygodni za które płacisz i ciężko z pracą. W codecool kurs trwa 18 miesiecy, uczą programować, na juniora się nada :D i nie biorą kasy za kurs, ale za znalezienie pracy, ;)

Pozostało 580 znaków

2017-01-27 14:19
0

Nie łudź się, że w miesiąc, czy dwa nauczysz się programować.

Pozostało 580 znaków

2017-01-28 05:38
Brunatny Młot
0
Smutny Pomidor napisał(a):

A to ja sobie pozwole odpowiedzieć. W Codersach masz 6 tygodni za które płacisz i ciężko z pracą. W codecool kurs trwa 18 miesiecy, uczą programować, na juniora się nada :D i nie biorą kasy za kurs, ale za znalezienie pracy, ;)

Teoretycznie nie pobierają kasy za kurs jak nie znajdą dla ciebie roboty. Dostaniesz ofertę za minimalną i spłacaj za to kurs, a przede wszystkim przeżyj. Nigdzie nie jest też powiedziane, że oferta pracy jest w miejscu zamieszkania, a nie przypadkiem w Lądku Zdroju :)

Pozostało 580 znaków

2017-01-28 09:51
pogromca mitów
0
Brunatny Młot napisał(a):
Smutny Pomidor napisał(a):

A to ja sobie pozwole odpowiedzieć. W Codersach masz 6 tygodni za które płacisz i ciężko z pracą. W codecool kurs trwa 18 miesiecy, uczą programować, na juniora się nada :D i nie biorą kasy za kurs, ale za znalezienie pracy, ;)

Teoretycznie nie pobierają kasy za kurs jak nie znajdą dla ciebie roboty. Dostaniesz ofertę za minimalną i spłacaj za to kurs, a przede wszystkim przeżyj. Nigdzie nie jest też powiedziane, że oferta pracy jest w miejscu zamieszkania, a nie przypadkiem w Lądku Zdroju :)

Lądek Zdrój zajebista miejscowość, zieleń, nie ma tłoku, ani korków. Ja bym chętnie tam zmigrował z mojego Smog City.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0