Bass.dll - proszę o pomoc.

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-30 05:46

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Witam.

Jestem początkujący i mam zapewne się okaże prosty problem. A mianowicie.
Wczytałem czas utworu:

Czas := BASS_ChannelGetLength(Uchwyt);
Czas := Trunc(BASS_ChannelBytes2Seconds(Uchwyt, Czas)):
Label1.Caption := IntToStr((Czas div 60)) + ':' + IntToStr(Czas mod 60) mod 60);

W takiej formie i format czasu mam 0:0 proszę o pomoc jak mogę przerobić kod by miał format czasu 00:00. I mam jeszcze jeden prosty probelm jak zrobić akualny czas utworu.
Szukałem tych informacji w źródłach i w pomocy ale niestety nie znalazłem.
Korzystam z Bibioteki bass.dll 2.3.
Bardzo Proszę o pomoc.


Pozdrawiam
Bartosz

Pozostało 580 znaków

2006-10-30 13:40

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Zamiast IntToStr uzyj FormatFloat

Label1.Caption := FormatFloat('00',(Czas div 60)) + ':' + FormatFloat('00',(Czas mod 60)) mod 60);

Szczegoly w helpie

Pozostało 580 znaków

2006-10-30 13:47

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 14 godzin temu

0

W artykułach jest w miarę ta biblioteka opisana

Pozostało 580 znaków

2006-10-31 03:57

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Witam.

Na stronie jest artykuł na temat tej biblioteki, ale niestety jest opisana starsza wersja niż ja używam. W nowej wersji są zmiany.

Jeżeli chodzi o

Zamiast IntToStr uzyj FormatFloat
Label1.Caption := FormatFloat('00',(Czas div 60)) + ':' + FormatFloat('00',(Czas mod 60)) mod 60);

Szczegoly w helpie
Wypiusuje mi o taki error "Incompatible types: 'String' and 'Integer'". Poszukam w helpie może coś znajdę. Na razie wielkie dzięki.
Pozdrawiam KudełczaK


Pozdrawiam
Bartosz

Pozostało 580 znaków

Adam Koziołek
2006-10-31 11:18
Adam Koziołek
0

Może brak nawiasu

Label1.Caption := IntToStr( (Czas div 60) ) + ':' + IntToStr( ( Czas mod 60) mod 60 );

Pozostało 580 znaków

2006-11-01 01:03

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0
Label1.Caption := FormatFloat('00',Czas div 60) + ':' + FormatFloat('00',((Czas mod 60) mod 60));

... powinno zadzialac. Nawiasy byly w zlych miejscach.

Pozostało 580 znaków

2006-11-01 11:49

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Witam.

WIELKIE DZIęKI. Mam jeszcze jedno pytanko jak zrobić aktualny czas utworu??
Czy mam iść tym samym tropem co całkowity czas utworu czy to jest trochę innaczej.
Z góry Wielkie dzięki.


Pozdrawiam
Bartosz

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0