klient sever - wątki??

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-03 19:08
maciej 99
0

Witam. Jak zrobić aby server obsługiwał paru klientów. Server połączony jest z MSSQL Serverem i ma z bazy wysyłac dane do klientów i zapidwyać te ktróe klienci przyślą. Czy server wtedy musi poracowac w trybie wątkowym?? Jak to zrobić najlepiej. Z góry dzieki.

jeszcze jedno wykorzystuje serversocket

Pozostało 580 znaków

2006-10-03 20:03
0

piszesz tak jak dla jednego połączenia tyle, że ubierasz to w wątek. Każdy wątek najlepiej jakby miał własne połączenie z bazą (nie wiem jak się łączysz więc nie wiem czy sposób jest threedsafe) i to w sumie wszystko


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-10-03 20:29
maciej 99
0

z baza sie łącze przez adoconnetion. mozesz mi podac jakiś przykład kodu jak to ubrac w wątek??

jeszcze jedno z tymi wątkami to mam stworzyć klase dziedzicząca po tthread i w niej umiesić obsługe połaczeń czy serversocket ustawić na threadblocking.

Pozostało 580 znaków

2006-10-04 20:01
maciej 99
0

naprawde nikt nie ma troche kodu na wzór

Pozostało 580 znaków

2006-10-05 00:29
0

w artach masz opis watków, tak samo w książce Adama (która jest na stronie)


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-10-05 09:02
0

Wątki pod obsługę połączeń (socketów) blokujących tworzy się poprzez dziedziczenie z TServerClientThread, a nie z TThread. Gdzieś na forum już o tym pisałem, poszukaj.


Nowe pomysły są inną kombinacją starych elementów. Nie ma nowych elementów. Są tylko nowe kombinacje.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0