klient sever - wątki??

0

Witam. Jak zrobić aby server obsługiwał paru klientów. Server połączony jest z MSSQL Serverem i ma z bazy wysyłac dane do klientów i zapidwyać te ktróe klienci przyślą. Czy server wtedy musi poracowac w trybie wątkowym?? Jak to zrobić najlepiej. Z góry dzieki.

jeszcze jedno wykorzystuje serversocket

0

piszesz tak jak dla jednego połączenia tyle, że ubierasz to w wątek. Każdy wątek najlepiej jakby miał własne połączenie z bazą (nie wiem jak się łączysz więc nie wiem czy sposób jest threedsafe) i to w sumie wszystko

0

z baza sie łącze przez adoconnetion. mozesz mi podac jakiś przykład kodu jak to ubrac w wątek??

jeszcze jedno z tymi wątkami to mam stworzyć klase dziedzicząca po tthread i w niej umiesić obsługe połaczeń czy serversocket ustawić na threadblocking.

0

naprawde nikt nie ma troche kodu na wzór

0

w artach masz opis watków, tak samo w książce Adama (która jest na stronie)

0

Wątki pod obsługę połączeń (socketów) blokujących tworzy się poprzez dziedziczenie z TServerClientThread, a nie z TThread. Gdzieś na forum już o tym pisałem, poszukaj.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0