avi w zasobach

0

jak dodać plik *.avi do zasobów w delphi, a potem otworzyć ten film (np. za po mocą przycisku ) ??

0

Czołem! Skorzystaj z brcc32.exe dostarczanego standardowo z Delphi ( w katalogu Bin). Utwórz np. w notatniku - plik ZASOB.rc a następnie zapisz w nim:

ID_Avi1 AVI "plik.avi"
ID_Avi2 AVI "plik.avi"
....
ID_Avi1- nazwa pliku którą będziesz się posługiwał w swoim programie.
AVI- typ pliku.
"plik.avi"- Twój plik *.avi który chcesz wyswietlić.

Przekopiuj do katalogu z tworzoną aplikacją program brcc32.exe, w oknie konsoli (Win XP) przejdź za pomocą 'cd..' do tego katalogu (gdzie jest Twoja aplikacja, brcc32.exe, plik ZASOB.rc i oczywiście pliki *.avi :-) ) i wpisz " brcc32.exe ZASOB.rc ". Po skompilowaniu otrzymasz plik zasobów ZASOB.res.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0