[delphi]blokada minimalizacji okna progrmau

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-28 17:23
edek11
0

witajcie mam problem gdyz zrobilem program i teraz bym chcial ze jak juz sie wlaczy to zeby nie mzona bylo go wylaczyc ani zminimalizowac ..... jesli chodzi o zamykanie to dalem do "onclose"

canclose:=false;

oraz zablokowalem menedzerzadan(ctrl alt del) w rejestzre i nie mzona np uzyć alt+f4 zeby zamknac okno ale wystarczy nacisnac WIN+D i wszystkie okna zostaja zminimalizowane.... jak temu zaradzic??/ please pomocy jestem n00b [glowa]

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 18:16
0

wiedzialem, ze juz gdzies widzialem cos takiego :-)
http://4programmers.net/Forum/307665?h=pokaż%20pulpit#id307665

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 19:17
edek11
0

niestety cimak nie <ort>oto </ort>mi chodzi twoja procedurA wykonuje sie i niby utzrymuje forme na wierzchu ale <ort>sproboj </ort>nacisnac jakis button na takiej formie luib wywolac druga forme....ale dzieki za dobre checi // <ort>ktowie </ort>niech pisze co z tym fantem zrobic :/

Pozostało 580 znaków

2006-08-29 09:54
nav
0

Nie reaguj na komunikat o minimalizacji okna.


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-08-29 14:03
0

jesli dobrze pamietam to to nie jest takie proste:
do okna nie docieraja zadne komunikaty o minimalizacji itd...
kiedys probowalem wykryc sam moment ukrywania okien ale jakos nie wychodzilo :/

Pozostało 580 znaków

2006-08-29 18:31
edek11
0

luzie czy nikt nie wie jak ot zrobic ;/??

Pozostało 580 znaków

2006-08-29 22:20
0

Możesz popróbować z komponentem ApplicationEvents (zakładka Aditional) i w zdarzeniu onMinimize dać Application.Restore

Pozostało 580 znaków

2006-08-29 22:57
0

chyba jednak nie takie proste :-/
http://forums.microsoft.com/m[...]px?postid=114183&siteid=1

Pozostało 580 znaków

2006-08-30 11:11
edek11
0

[glowa] ja jestem poczatkuajcy ale sie dziwie ze od paru lat istnienia forum nikt nie wpadl na pomysl jak zablokowac ta minimalizacje ;/??

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0