TThreadList i biblioteka DLL

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-14 18:32
Hi man
0

Mam problem ponieważ robie bibliotekę DLL. W tej bibliotece jest funkcja, która dopisuje do listy jakies dane. Jeśli z biblioteki (a tak jest) korzysta wiele programów to wtedy wychodzi błąd. Każdy program wywołuje funkcje i biblioteka wariuje (jeden zapisuje potem zachwile drugi zapisuje a potem jeszcze trzeci odczytuje w tym samym czasie) - do chodzi do kolizji. Wiem (a raczej słyszałem ze jest) taka klasa TThread List. Niewiem tylko zabardzo jak sie do tego zabrać i w jaki sposób ją użyć (?) . Bardzo prosiłbym o pomoc (trudno cos się dowiedzieć o tym. na 4programmers tez nie ma tego ) Z góry dziekuję :-) ;-) ;-) </url>

Pozostało 580 znaków

2006-08-15 08:42
0

W tej bibliotece jest funkcja, która dopisuje do listy jakies dane.
Możesz to rozwinąć ? Czym jest ta lista ? Plikiem na dysku, wpisem w rejestrze ? Może wystarczy skorzystać z sekcji krytycznej (Critical Section)

Pozostało 580 znaków

2006-08-15 09:20
Hi man
0

Proszę o wyrzucenie tego postu. doSZEDŁem do wniosku, że to nie powodowało błedu. bardzo przepraszam :-P [!!!]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0