Biblioteka DLL?

0

Mam biblioteke, sam plik .DLL, i mam pytanie, czy jest sposób na to aby się dowiedzieć jakie zawiera funkcje i procedure, chodzi mi o te które są eksportowane, ort! jasna !!

0

Owszem, wraz z Delphi jest dostarczane narzędzie listujące m.in. procedury z dll-a. Nazywa się TDUMP. Problem w tym, że nie wyświetli liczby i typu parametrów. Jak na razie na forum nie pojawiło się rozwiązanie, o ile wiem.

0

Bo rozwiazania NIE MA. Bez dokumentacji się nie uda... Można najwyżej zdisassemblować program używający tej biblioteki żeby sprawdzić, jak wywołuje funkcje... Może nawet znajdzie się coś przed .CODE, w tutorialach Iczeliona cuś takiego widziałem:

MessageBox PROTO hwnd:DWORD, lpText:DWORD, lpCaption:DWORD, uType:DWORD 

Jeśli te dane są zapisywane do EXE w całości, to wyciagnięcie nagłówka to betka. Ale pewnie ten prototyp jest tylko dla programisty i kompilatora...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0