Obsługa zewnętrznego instalatora z poziomu mojego programu

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-10 00:08
0

Witam. Problem taki jak w temacie. Chodzi mi oto czy można zainstalować np. Winampa sterując jego standardowym instalatorem z poziomu mojego programu napisanego w Delphi? :>

NP:

  1. Mam instalator Winampa.
  2. Piszę program - który uruchomi instalator tegoż winampa i przekaże mu w odpowiednim momencie potrzebne dane (katalog dla winampa itp) - powinien też potrafić zasymulować kliknięcie na przycisk "Next" w instalatorze - aby ten myślał, że użytkownik kliknął na przycisk i że ma przejść dalej (w rzeczywistości zrobiłby to program).

Potrzebne mi to jest, ponieważ chciałbym napisać aplikację, która instalowałaby kilka programów po kolei. Np. Winamp - gdy zakończy się instalacja -> np. Konnekt czy inny itp. - ale aplikacja ma tak naprawdę za zadanie tylko sterować zewnętrznymi (oryginalnymi) instalatorami tych programów.

Myślę, że jest to zrozumiałe :).

Nie chciałbym tu być zbesztany przez Was - nie znalazłem czegoś takiego nigdzie więc proszę o pomoc.

Może i jest to głupie - ale zapytać zawsze warto. Pozdrawiam programistów :)

// EDIT: Oczywiście chcę napisać taki program w DELPHI ;)

Pozostało 580 znaków

2006-08-10 09:57
0

Mam wrażenie że chcesz sobie ułatwić instalację softu po formacie twardziela.
W takim przypadku lepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie obrazu dysku.
Kilkanaście minut i na sformatowanym dysku masz postawiony system i cały dodatkowy soft bez kombinacji.
A jeżeli nie o to chodzi to nie pomogę, sorki.


Suma inteligencji na świecie jest wartością stałą, niestety ludzi przybywa.

Pozostało 580 znaków

2006-08-10 12:11
0

Tak, tak - oto mi właśnie chodziło ;). No cóż - możę masz rację z tym obrazem. Thx. Pozdro ;)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0