Zakodowany tekst

0

Nie mogłem tego znaleźć w szukaj a nie wiem jak to zrobić :
Wiec jak zrobić zeby jak powiedzmy wpisuje jakieś dane do okna i nie chce zeby było widać co tam wpisuje (ja np hasło w windowsie) to jak to zrobić ??? Jak mozecie to chlopai pomozcie bo mi to potrzebne z gory dzieki :)

O obiektowe programowanie mi chodzi :))

0

Możesz użyć MaskEdit

Możesz w zdarzeniu OnKeyPress przechwytywać wciśnięty klawisz, a wysyłać na przykład gwiazdkę

To_mas napisał(a)

O obiektowe programowanie mi chodzi :))

Dlaczego tak wiele ludzi utożsamia programowanie obiektowe z przeciąganiem komponentów :/

0

Co masz na mysli piszac "okno"? Bo jesli np.: uzywasz zwyklego TEdit, to wystarczy ustawic wlasciwosc PasswordChar na '*' i po sprawie.

0

Fajne a ja kiedyś tego szukałem :P

0

w pakiecie JEDI jest taki fajny edit - TJvEdit - jest odporny na WM_GETTEXT, dopasowywuje się do Theme windowsa (np. na standardowej skórce XP ma nie gwiazdki tylko kropki jak np. przy logowaniu do windowsa), definiowane, które komendy mają być aktywne pod prawym przyciskiem (np. tylko Wklej i Usuń)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1