Jak najlepiej zrobic program z zakladkami?

0

Witam. Robie programik obslugujacy taka mala baze wlasciwie dla prywatnych celow mam na gorze menu i tam mozna wybrac:
DODAJ NOWE , przegladaj, Usun itd
Teraz jak z menu wcisne dodaj nowe to ponizej na calej formantce powinno sie pokazac nop jakis panel z gory juz zrobiony i wtedy przez dane menu wywalac na wierzch te panele, czy np zrobi taka zakladke TABS i kazde wcisniecie jakiegos guzika doda nowa zakladke z jakimis tam komponentami tylko nie wiem czy te zakladki tez juz powinny istniec i tylko je pokazywac czy jak to sie robi? a da sie tak zrobic zeby zakladki TAB byly na dole np jak w excelu sa na dole te zakladki co sie wybiera

0

Komponent PageControl, TabControl + OnLine Help

0

Polecam też paczkę JEDI Components 3.0. Mam to zainstalowane na Delphi 7.
Jest tam bardziej zaawansowany komponent JvPageControl.
Tobie wystarczy standardowy TPageControl.
Jeśli chcesz zrobić tytuły zakładek na dole (jak w Excelu) to właściwość TabPosition komponentu TPageControl daj na tpBottom i gotowe. :)

0

tak zrobie dziekuje bardzo. taka paczka jest darmowa mam nadzieje ?

0
wwww2 napisał(a)

tak zrobie dziekuje bardzo. taka paczka jest darmowa mam nadzieje ?

Tak ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1