[Delphi] Ilość wierszy w DBLookupComboBox

0

Witam
Łącze się z bazą FireBird za pomocą kontrolek InterBase.
Problem mam z DBLookupComboBox który rozwija się z jednym widocznym wierszem pomimo że właściwość DropDownRows jest standardowo ustawiona na 7.
Ktoś wie może o co chodzi?

Wcześniej korzystałem z BDE /oczywiście nie z FireBird/ i nie miałem tego problemu :(

0

po otwarciu zapytania (tabeli) do którego podpięty jest DBLookupComboBox zrób Last a potem First

0

Ale goopie [!!!]
Niemniej działa, dzięki Misiekd [browar]
Jest jakieś inne rozwiązanie? Inne kontrolki o tej funkcjonalnosci?

0
teles40 napisał(a)

Ale goopie [!!!]
Niemniej działa, dzięki Misiekd [browar]

w sumie nie głupie jeśli wiesz czemu tak :P. Po prostu IB jest "mądrzejsze" od Paradoxa i nie ściąga wszystkich danych a jedynie te, które są aktualnie wyświetlane (w tym wypadku jeden rekord) i DBLCB dostaje informację, że do wyświetlenie jest tylko jeden rekord. Inny sposób to zamiast Last i First zrobić FetchAll

Jest jakieś inne rozwiązanie? Inne kontrolki o tej funkcjonalnosci?

na pewno, ale na 99% będą się zachowywały tak samo (jeśli chodzi o ilość wyświetlanych pozycji)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1