[Delphi] Rave i obramowanie wierszy

0

Jak w raporcie Ravu tworzonym przy pomocy kodu wstawić między wierszami obramowanie i tylko pomiędzy wierszami czyli aby lini nie było między kolumnami ( bez ścianek)?? Szukałem na forum i w artykułach ale nic nie znalazłem. Pomoże ktoś??

0
Hencu napisał(a)

Jak w raporcie Ravu tworzonym przy pomocy kodu wstawić między wierszami obramowanie i tylko pomiędzy wierszami czyli aby lini nie było między kolumnami ( bez ścianek)?? Szukałem na forum i w artykułach ale nic nie znalazłem. Pomoże ktoś??

Trzeba zrobić tabelkę. SetTab(NewPos,NewJustify,NewMargin,NewLines,NewShade) - NewLine odpowiada za obramowanie komórki, wstawiając odpowiednią wartość otrzyma się linie:
0 - brak
1 - lewa
2 - prawa
3 - lewa + prawa
4 - górna
5 - górna + lewa
6 - górna + prawa
7 - górna + lewa + prawa
8 - dolna
9 - dolna + lewa
10 - dolna + prawa
11 - dolna + lewa + prawa
12 - górna + dolna
13 - górna + dolna + lewa
14 - górna + dolna + prawa
15 - górna + dolna + lewa + prawa (czyli dookoła)

0

To nie prościej napisać, że brak to 0, lewa to 1, prawa - 2, górna - 4, a dolna - 8, natomiast mieszanka to po prostu suma tych liczb?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1