image w stringgrid i w hint

0

Witam!!

  1. Jak do jednej komórki w stringgrid wstawić image.
  2. Jak do hinta wstawić image? albo jak zrobić żeby zamiast hinta wyświetlała się jakaś formatka ale żeby pojawiała i znikała tak jak zwykły hint.
    Z gory dzieki
0
norooo napisał(a)

Witam!!

  1. Jak do jednej komórki w stringgrid wstawić image.

obsłużyć OnDrawCell

  1. Jak do hinta wstawić image? albo jak zrobić żeby zamiast hinta wyświetlała się jakaś formatka ale żeby pojawiała i znikała tak jak zwykły hint.

zrobić własnego hinta

0

Ale chyba trzeba to zrobić w DrawGrid?
[???]

0
Ad napisał(a)

Ale chyba trzeba to zrobić w DrawGrid?
[???]

dlaczego tak sądzisz?

0
Misiekd napisał(a)
Ad napisał(a)

Ale chyba trzeba to zrobić w DrawGrid?
[???]

dlaczego tak sądzisz?

A w string gridzie nie powinny być tylko Stringi?
Chyba zamierzeniem autora komponentu StringGrid jest coś dla Stringów, a Draw do rysowania. Oczywiście można wykonać w SG, ale on nie jest do tych celów. [green]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1