Ilosc znakow konkretnego itema w listbox

0

Jak pobrac dlugosc konkretnego itema z obiektu listbox??
Udalo mi sie to zrobic na obiekcie Edit

Ilosc_znakow := Edit1.GetTextLen;

W listboxie tego nie potrafie zrobic :(
Probowalem tak:

Ilosc_znakow:=Listbox1.Items[n].GetTextLen;
0

Ilosc_znakow:=Length(Listbox1.Items[n]);

0

Dzieki :)

Mam jeszcze jeden maly problem

Jak przypisac do zmiennaj znka:char np. druga litere z trzeciego itemu w listboxie??

0
var
c: Char;
s: String;
begin
s := Listbox1.Items[3];
c := s[2];
0

Dziekuje

0

taka drobna uwaga...
po co jeszcze jeden string?
wystarczy:

c := Listbox1.Items[3][2];

0

Mam problem kolejny, w listboxie moge umiescic tylko 5197 itemow
Moge jakos ten limit zwiekszyc?

0

Pewnie sie nie da zwiekszyc,

To mam inne pytanie, mam w pliku txt zapisane wyrazy jak w list boxie

wyraz1
wyraz2
wyraz3
wyraz4
.
.
.

Jak z tego pliku zaladowac pierwsze 5000 wyrazow do listboxa, a pozniej nastepne 5000 wyrazow do listboxa2 ???

0

a odpowiedz mi na pytanie, kto normalny robi program, gdzie w listboxie jest ponad 5000 itemów??? Przecież ja jakop user jakbym miał coś w tych listboxach znaleźć to by mnie szlag trafił wcześniej

0

Juz ci odpowiadam.

To nie ma byc zaden praktyczny program.. Mam zrobic program na zaliczenie algorytmow,wiec nie chce sie bawic w zadne bazy danych.

0
Lukas22 napisał(a)

To nie ma byc zaden praktyczny program.. Mam zrobic program na zaliczenie algorytmow,wiec nie chce sie bawic w zadne bazy danych.

[green] napisz, co profesor na to
a co do pytania to ja nie widzę innej metody niż otworzyć ten plik i wczytywać linijka po linijce do pierwszego, a jak wczytasz 5000 to wczytywać do drugiego (otworzyć przez AssignFile, Reset Readln), ew. możesz ze strumieniami pokombinować, ale tem chyba będzie problemem znaleźć miejsce, gdzie kończy się ten 5000 element

0

Bede musial chyba korzystac z jednego listboxa i po sprawdzeniu usuwac i wpisywac nastepne elementy, bo tych wyrazow jest 2 646 849 A to jest troche duzo :/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1