Problem z TMediaPlayer

0

OK, poprzedni błąd naprawiłem. Jakimś cudem nagle zaczął działać z displayType = dtAutoSelect. Ale nadal jest problem.

Teraz taki, że jeden film jest pokazywany na panelu tylko przez kilka pierwszych sekund(potem obraz jest jakby zamrożony zawsze na tej samej klatce).
Natomiast position mediaPlayera się cały czas zmienia.

Inny film natomiast w ogóle się nie pokazuje na panelu(a position mediaPlayera się zmienia).

Próbowałem dawać panelowi doubleBuffered na true, próbowalem go odświeżać, odmalowywać, ale bezskutecznie. POMOCY!

0

Czy na pewno masz dobry film/dobre kodeki do filmu?
Sprawdzałes czy w windowsowym MediaPlayer nie robi sie tak samo?

0
daban napisał(a)

Czy na pewno masz dobry film/dobre kodeki do filmu?
Sprawdzałes czy w windowsowym MediaPlayer nie robi sie tak samo?

w windowsowym ten, co się zamraża u mnie, tam też się zamraża. Ale ten drugi, co go u mnie w ogóle nie widać, tam idzie.

Poza tym jeden film u mnie powoduje błąd(jakieś Access Violation chyba) podczas zamykania programu, a także podczas mediaPlayer.close;

Tylko ten konkretny film taki błąd powoduje. A w windowsowym jest wszystko ok.

0

No to co do zamrażanego już wiesz, a co do tego drugiego nie wiem czemu go nie widac, trzebaby mocno w kod spojrzec (od razu mówię ze nie mam czasu na analize kodu). Za to błędy przy zamykaniu są typowe dla złej obsługi komponentu

0
daban napisał(a)

No to co do zamrażanego już wiesz, a co do tego drugiego nie wiem czemu go nie widac, trzebaby mocno w kod spojrzec (od razu mówię ze nie mam czasu na analize kodu). Za to błędy przy zamykaniu są typowe dla złej obsługi komponentu

Ale nie ma zbyt wielkie filozofii w kodzie:

mediaPlayer.Open;
MediaPlayer.play;

//i gdzieś tam na końcu
MediaPlayer.Close;
0

Jeśli chcesz odtwarzać filmy to raczej polecam DSPack, a nie MediaPlayer.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1