tmediaplayer i bde

Odpowiedz Nowy wątek
2007-01-17 15:47

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Witam ma ktoś pomysła żeby BDE połączyć z tmedia player i dbgrid
po zaznaczeniu w dbgrid jakiegoś utworu i klik play odpalił kawałek
pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2007-01-17 17:06

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

Lokalizacja: Helsingør / FZ

0

Dorób sobie w bazie pole typu Varchar o nazwie Ścieżka do utworu.
W OnClick Dbgrid'a pobieraj tą ścieżkę w klikniętym wierszu i wpisuj ją do procedury otwierającej plik w komponencie TMediaplayer.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0