[MySQL] Błąd przy INSERT INTO

0

Dodaję w pętli informacje do tabeli za pomocą INSERT INTO.
Przy którejś iteracji (nie zawsze przy tej samej) program wywala sie i dostaje komunikat "Invalid username or password"
??????????

0

jak się łączysz z bazą Sherlock'u??

0

poprzez SQL Connection
paramertry pobieram z pliku ini
łącze się na starcie programu

0
Gumiś napisał(a)

poprzez SQL Connection
paramertry pobieram z pliku ini
łącze się na starcie programu

no ok ale co to za komponent (ADO, BDE)

A może spróbuj ZeosLib do MySQLa się nadaje

0

SQL Connection z dbExpress i SQLDataSet
Musi byc dbExpress bo to program do szkoły

0
Gumiś napisał(a)

SQL Connection z dbExpress i SQLDataSet
Musi byc dbExpress bo to program do szkoły

tak myślałem, ale nie używam więc ...

może spróbuj np co 100 (albo mniej) insertów zamykać połączenie i łączyć się ponownie. Zobacz czy ten komponent nie ma czegoś takiego jak Commit lub podobnie. Być może za dużo danych w jednym połączeniu leci

0

Niestety nie pomaga :(

0

Sciagnij komponenty Zeosa, tez zaczynalem od dbExpress i dosyc czesto mialem roznego rodzaju problemy podobne do twoich, jednak po zainstalowaniu Zeosa wszystkie problemy zniknely :)

0

to zobacz może ADO

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1