Web browser i jego mini klon

0

Mam taki problem

robie przegladarke www i potrzebuje by za kazdym razem gdy zostanie wczytana stronka w 2 webbrowserze była jej kopia z zachowaniem ramek itd

czyli cos w tym stylu

webbrowser2.document:=webbrowser1.document; //niestety to niedziała read only property
webbrowser2.redraw;

kto ma jakąś koncepcje??

0

wb1.navigate(coś);
wb2.navigate(coś);

? :) Wiem, że to mało eleganckie, ale może wystarczy?

0

nie wystarczy bo....

  1. Jesli jest przekierowanie w te webbrowser zlaaduje sie strone sprzed przekierowania
  2. Poco generowac 2 razy ruch w sieci skoro juz strona jest pobrana
  3. Zaladowanie kodu strony z webbr1 do webbr2 spowoduje punkt 1 jesli styrona zawiera ramki
  4. traci sie logowanie do poczty
    .....
0

zapisac strone na dysku a w webbrowserach wyswietlic to co masz zapisane - ruch bedzie tylko raz :P

0
szkuwa napisał(a)

zapisac strone na dysku a w webbrowserach wyswietlic to co masz zapisane - ruch bedzie tylko raz :P

Tak a jak strona ma w sobie 500 ramek to zapisac do 500 plikow a i tak sie nie wczyta tego normalnie.....jednym slowem pomysl bez sens

moze ujme to inaczej
na formie sa 2 webbrowsery
chce aby na drugim pokazywalo sie dokladnie top samo co na pierwszym np po nacisnieciu buttona
pomysly typu printscr odpadaja, bo 2 webbrowsery maja byc aktywne

0

ponawaim swoje zaptynie ma ktos jakis pomysl??

0
lvik napisał(a)

Mam taki problem

robie przegladarke www i potrzebuje by za kazdym razem gdy zostanie wczytana stronka w 2 webbrowserze była jej kopia z zachowaniem ramek itd

czyli cos w tym stylu

webbrowser2.document:=webbrowser1.document; //niestety to niedziała read only property
webbrowser2.redraw;

kto ma jakąś koncepcje??

nie sprawdzałem ale może:

WebBrowser2.Navigate('about:blank');
WebBrowser2.OleObject.Document.InnerHTML := WebBrowser1.OleObject.Document.InnerHTML;

poza tym nie jestem pewien ale zdaje się że można włączyć tryb offline dla webbrowserów i tak włączyć dla tego drugiego wtedy by była pokazywana strona z pierwszego - ale tak czy siak to dręczy mnie - na co ci to ?

0
Adamo

nie sprawdzałem ale może:

WebBrowser2.Navigate('about:blank');
WebBrowser2.OleObject.Document.InnerHTML := WebBrowser1.OleObject.Document.InnerHTML;

poza tym nie jestem pewien ale zdaje się że można włączyć tryb offline dla webbrowserów i tak włączyć dla tego drugiego wtedy by była pokazywana strona z pierwszego - ale tak czy siak to dręczy mnie - na co ci to ?</quote napisał(a)

A tak powiedzmy ze przyda mi sie to w galaxy wars :P

A tak powiedzmy ze przyda mi sie to w galaxy wars :P</quote>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1