Zakładkowy edytor

0

Mam taki problem.

Chcę zrobić tzw. program "zakładkowy" z użyciem komponentu PageControl. Domyslam, że trzeba utworzyć nowy formularz z kontrolką typu edytor (np. Memo) i nadać jej właściwość FormStyle na fsMDIChild, dzięki temu będzie to okno potomne. A formularzowi głównemu fsMDIForm [czy jakoś tak :)].

I teraz co dalej? Chcę aby można było otwierać dokumenty, tworzyć nowe itp., które będą otwierać się na kolejnych zakładkach. Takie funkcje istnieją w większości edytorów, np. EdHTML.

Za odpowiedzi z góry thx :d

0

a może tak:
zwykła aplikacja MDI + Elegant MDI (free)

0

Możesz trochę jaśniej? ;)

0
virus_jc napisał(a)

Możesz trochę jaśniej? ;)

ściągnij, zainstaluj, zobacz. wygląda coś jak to: user image tylko troszkę ładniej :)

tu masz ten komponent http://www.zecos.com/cgi-bin/ref/go.pl?location=http://www.zecos.com/files/elegantmdi.zip

0

Jesli chcesz na PageControl tworzyc strony to dynamicznie tworz TTabSheet a na nim SynEdita :)

0

tu masz ten komponent
http://www.zecos.com/cgi-bin/ref/go.pl?location=http://www.zecos.com/files/elegantmdi.zip

ty, przeciez w tym archiwum nie ma komponentu, tylko jest jakis plik Pascala i demo! Nie ma nigdzie DPK-a [!!!]

Elegant MDI mówisz? Ściągnę sobie z jakiejś stronki. Na torry.net powinno być :)

0
virus_jc napisał(a)

tu masz ten komponent
http://www.zecos.com/cgi-bin/ref/go.pl?location=http://www.zecos.com/files/elegantmdi.zip

ty, przeciez w tym archiwum nie ma komponentu, tylko jest jakis plik Pascala i demo! Nie ma nigdzie DPK-a [!!!]

Elegant MDI mówisz? Ściągnę sobie z jakiejś stronki. Na torry.net powinno być :)

mama nie nauczyła instalować komponentów, tylko od razu paczki??? http://4programmers.net/article.php?id=3 i nie ośmieszaj się

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1