Program pobierający uchwyty komponentów

Odpowiedz Nowy wątek
2005-09-23 02:42

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Gdzieś przeczytałem że w dziale download jest programik który pobiera uchwyty innych programów, ale albo go usunięto albo był to fałszywy alarm :) . Ma ktoś go jeszcze?

Pozostało 580 znaków

2005-09-23 08:50

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Byc może chodzi ci o http://4programmers.net/download.php?id=380 :) .


80% problemów które pojawiają sie na forum w postach rozwiązaliby samodzielnie ich autorzy, gdyby nie mieli internetu...

Pozostało 580 znaków

Zabojczy Gnom
2005-09-23 13:54
Zabojczy Gnom
0
Dominik napisał(a)

Byc może chodzi ci o http://4programmers.net/download.php?id=380 :) .

Ten program pobiera tylko klasy z programow.. a czy nie zna ktos programu do pobierania UChWYTU okna innej aplikacji ? tak zeby mozna bylo odwolywac sie do tego okna za pomoca FindWindowEx() ...

Pozostało 580 znaków

2005-09-23 14:32

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Przecież sam możesz sobie napisać używając powyższego przykładu.


Szymek

<span style="color: blue">"Nie twierdzę, że kobiety są głupie,
zostały stworzone na podobieństwo mężczyzn...
"</span> - George Eliot<span style="color: green">

Pozostało 580 znaków

Stealth
2005-09-23 15:14
Stealth
0

www.torry.net, FAQ4p, FAQ inny, rozum, Google, F1...co nie chce się poszukać, ani pomyśleć? :[

procedure TForm1.ShowHwndAndClassName(CrPos: TPoint);
var
  hWnd: THandle;
  aName: array [0..255] of Char;
begin
  hWnd := WindowFromPoint(CrPos);
  Label1.Caption := 'Uchwyt :  ' + IntToStr(hWnd);

  if Boolean(GetClassName(hWnd, aName, 256)) then
    Label2.Caption := 'Nazwa klasy:  ' + string(aName)
  else
    Label2.Caption := 'Nazwa klasy: Nie znaleziona! ';
end;

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var
  rPos: TPoint;
begin
  if Boolean(GetCursorPos(rPos)) then ShowHwndAndClassName(rPos);
end;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
 Form1.FormStyle := fsStayOnTop;
  Timer1.Interval := 50;
end; 

Pozostało 580 znaków

2005-09-23 17:07

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Dzieki !!! Takie małe zapytanko jeszcze. W tym obcym programie zalezy mi na kliknieciu jakiegoś przycisku w rozwijanym menu/toolbar (np. Plik->Save As). Jednak gdy najade myszą na ten komponent pokaze mi jego klase i uchwyt ale wewnętrznych przycisków nie. Czy to oznacza że one nie mają uchwytu i nie da sie wywołać klikniecia ? Nalezy sie posluzyc jakimis itemami czy cos? Z góry dzięki za podpowiedź

Pozostało 580 znaków

2005-09-23 22:50

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

a musi to byc klikniecie na menu?
prawde mowiac to chyba jeszcze nie widzialem programiku, ktory by nie mial przypisanego Ctrl+S do SaveAs... moze po prostu wyslij do proga skrot klawiaturowy?

pozdro [browar]

Pozostało 580 znaków

2005-09-23 23:13

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Tzn. podałem to tylko dla przykładu żeby było wiadomo o jaki rodzaj menu mi chodz :) , aplikacja nie ma SaveAs bo to komunikator i chodzi mi o wywołanie jego specjalnej funkcji która jest w tym menu i nie ma do niej skrótu

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0