Program pokazujacy uchwyty okien

0

Witam !!!
Widzialem kiedys wiele programow ktore po wlaczeniu tworzly liste otwartych aplikacji i pokazywaly ich uchwyty itd....mozna bylo tez poszukac jaki uchwyt mial np jakis button na jakims programie :) Pisze w delphi i potrzebuje pobrac uchwyt buttona na All Player'ze :(((

pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc !!!!

0

Post do Newbie.
Koleś nie rób sobie jaj :/
Od czego jest wyszukiwarka? :/

0

Tu masz użycie najważniejszych funkcji.
http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=85697

0

nie zakladal bym tematu jesli wczesniej nie szukalem <sciana> szukalem sporo czasu i nic nie znalazlem.

0

A szukałeś w pomocy do API Windows (ewentualnie w MSDN)? Od razu byś znalazł choćby te funkcje:
FindWindow, GetTopWindow, GetNextWindow, GetWindowText, IsWindowVisible, GetForegroundWindow

0

przeczytaj dokladnie czego szukam.....PROGRAMU.....reszte potrafie chce tylko poznac Uchwyt pzycisku ktory NIE MA nazwy i nie wiem jak sie do niego dobrac.....

0

A z tekstu wynika coś innego.

Pisze w delphi i potrzebuje pobrac uchwyt buttona na All Player'ze

Programem takim jest dodawana do Visual Studio aplikacja Spy++
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/vcug98/html/asug_overview.3a.spy.2b2b.asp

Tylko pamiętaj, ża za każdym uruchomieniem programu uchwyt jest inny.

0
darrrreks napisał(a)

przeczytaj dokladnie czego szukam.....PROGRAMU

to co to ma wspólnego z programowaniem?????

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1