MediaPlayer i aplikacja konsolowa

0

Hej...

Kurde... mam następny problem.

Piszę sobie programik konsolowy... i chciałem odtwarzać w nim muzyczkę za pomocą MediaPlayera. I nie wiem jak. Bo jak tworze go tak: MediaPlayer :=TMediaPlayer.Create(nil); i później próbuję otworzyć muzyczkę - to wywala bład, że nie ma parenta ;) No to napisałem: MediaPlayer.Parent:=nil; - no ale dalej wywala że nie ma. Bo w sumie nie ma. Ale jakiego parenta dać?! W kontrolce nie mam żadnych widocznych komponentów...

0

Może stwórz jakieś niewidoczne okienko? Trochę niezbyt elegancka metoda, ale wygląda na to, że nic lepszego się nie wynajdzie... No, chyba, że użyjesz BASSa zamiast mediaplayera, ale to już inna bajka.

0

No własnie bass byłby dobrym i ladnym wyjsciem, Gdzies na 4p masz chyba nawet przyklad jak odtwarzac nim muzyke z app konsolowej? jak nie tutaj, to na oficjalnej stronie tej biblioteki. Good luck

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1