IdHTTP.Post - problem z wyslaniem smsa

0

Jest mały problemik z wysłaniem sms'a przez Delphi

Wykorzystuje serwis http://sms.ikp.pl/ (NIE, JA GO NIE REKLAMUJE TYLKO JEST TO SCISLE ZWIAZANE Z PROBLEMEM), na podstawie przegladu kodu źródłowego strony napisałem coś takiego:

procedure TForm1.wyslijsmsClick(Sender: TObject);
var Recv,Snd : TStringStream;
begin

Recv := TStringStream.Create('');
Snd := TStringStream.Create('');

Snd.WriteString(Format('status=%s&siec=%s&nr=%s&number2=%s&tresc=%s&od=%s&wapacz=%s',['send', siec.Text, , numer.Text, html.Text, od.Text, ]));;

try
HTTP.Post('http://sms.ikp.pl/',Snd,Recv);
except
ShowMessage('Blad polaczenia !!!');
end;

Recv.Free;
Snd.Free;
HTTP.Disconnect;

end;

Komponent HTTP to IdHTTP z Indy 9
I ten kod właściwie coś robi... ale sms nie dochodzi, limitu jeszcze nie przekroczyłem bo wysłałem 1 sms na początku i 1 po niedziałającym programie i wszystkie doszły. Co jest źle ??

0

ee szczerze przyznam ze strona lipna =/ musialem wylonczyc firewall'a zeby wyslac esa i od razu zapodal mi sie na hdd "program do wysylania plikow" :| co to ku...a ma byc :|
Polecam HTTPLook dzieki temu zobaczyc co przegladarka wysyla i co odbiera - naprawde przydatny program

albo moze najpierw ustaw : Request -> Content type na application/x-www-form-urlencoded

a potem poczytaj : http://4programmers.net/article.php?id=38

// do postu ponizej

Posiadam Kerio Personal Firewall i gdy klikalem "wyslij" na stronie to es nie zostawal wyslany.

0

skoro wymagało wyłączenia firewalla to oznaka że żeby wysłać sms-a przez tą stronę musisz ustawić nagłówek referrer na tą samą stronę

0

POST / HTTP/1.1
Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-shockwave-flash, application/vnd.ms-excel, application/msword, /
Referer: http://sms.ikp.pl/
Accept-Language: pl
Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
Accept-Encoding: gzip, deflate
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)
Host: sms.ikp.pl
Content-Length: 79
Connection: Keep-Alive
Cache-Control: no-cache
Cookie: e157df66c3dcd670fd9eda02d5b12801

status=send&siec=xxx&nr=&number2=xxxxxx&tresc=test&od=johans2&wapacz=&x=43&y=12

x,y inne zakażdym razem, co to jest ??
gdzie xxx... to numer telefonu...

application/x-www-form-urlencoded - nie pomogło
ustawienie Referer: http://sms.ikp.pl/ w IdHTTP - nie pomogło

0

moze tez x i y sa losowane na podstawie loginu i hasla usera albo jakos inaczej, moze to jest jakis kod uwierzytekniajacy albo cos w tym stylu w ale w sumie to nie wiem, napotkalem sie na to samo piszac bot'a do thecrims (porzucilem projekt... nie chcialo mi sie :D )

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1