[delphi] scrollowanie 2 memo naraz

0

witam

czy jest jakis w miare prosty sposob zeby scrollowac 2 memo rownoczesnie ? chodzi mi o to, mam jedno memo ze scrollem (vertical) i jedno bez... i chce zeby podczas scrollowania tego 1, drugi scrolowalo sie o tyle samo w tym samym kierunku..

w zdarzeniu OnVerticalScroll w komponencie TJvMemo (jedi) niestety nie ma zadnych takich parametrow ;/

ma ktos moze na to jakis pomysl ?

0

pobaw sie OnMouseWheelUp & OnMouseWheelDown formy

0
Passage napisał(a)

pobaw sie OnMouseWheelUp & OnMouseWheelDown formy

ale memo przeciez niekonicznie musi byc scrollowane kolkiem myszy ;)
Wydaje mi sie ze lepszym zastosowaniem byloby (jesli chodzi o zwykle TMemo bo nie wiem jak jest w innych) kombinowanie z procedura ScrollBy ktorej wywolanie wyglada nastepujaco:

Memo1.ScrollBy(X, Y);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1