Flash animacja z www c.d.

0

Witajcie.
Męczę się DOSŁOWNIE miesiąc jak wyciągnąć ze strony www animację flash i wczytać ją do Webbrowser'a tak aby go potem jakoś dopasować do wymiarów okna animacji. Już tam nie chodzi o te dopasowywanie, ale jak odczytać tą animację.

Wszedłem na jakaś stronę i pobrałem z niej kod html. Zacząłem go obrabiać i tak obrobiłem, że żadnych efektów nie ujrzałem :( Chcę zrobić to metodą poborą części strony, a ta część to właśnie ten flash. A potem tą część wstawić do źródła w Delphi itd. Bardzo proszę o pomoc, dobrze by było jakieś głębokie wskazówki lub kawałek kodziku, bo ja już nie wiem jak to zrobić :(

P.S.: W ogóle jak wyciągnąć dowolną część strony www do Webbrowsera (nie tylko tego flasha)? Dzięki wielkie za odpowiedzi!!!

0

jaka czesc kodu? :P przciez to jest zwykly link do pliku swf. pobierasz nazwe i webbrowser.navigate('link_do_flasha);

0

A umiesz wyciągać link swf'a z www? Bo ja nie umiem. A w kodzie było tam setki jakichś linków, które nic mi nie mówiły. Jest jakiś sposób na wyciągnięcie linka z swf'a lub jakiś programik? Dzięki.

0
procedure Skanuj(Text: String);
var
S, SPart: String;
idx, idxKey, SLen: integer;
slWWW, slEmail, slFtp: TStringList;
begin
slWWW := TStringList.Create;
slEmail := TStringList.Create;
slFtp := TStringList.Create;
{tu wyciagamy adresy wwww }
S := Text;
idxKey := Pos('www.', S);
idx := IdxKey;
SLen := Length(S);
while idxKey > 0 do
begin
Inc(IdxKey, 6);
while (S[IdxKey] in ['a'..'z','A'..'Z', '0'..'9','-','_','.','/'])
and (IdxKey <= SLen) do Inc(IdxKey);
SPart := Copy(S, Idx, IdxKey - Idx);
slWWW.Add(SPart);
Delete(S, 1, IdxKey);
SLen := Length(S);
IdxKey := Pos('www.', S);
Idx := IdxKey;
end;
form1.memo2.lines := slWWW;
slWWW.Free;
end;

wykorzystanie
Skanuj(memo1.lines.text);

i teraz sprawdź czy w memo2 lub w zmiennej slWWW nie ma adresu, którego 3 odstanie znaki to ".swf" jeżeli jest to to otwórz

0

Super kodzik, wyciąga adresy, ale akurat nie wyciągnął swf'a którego potrzebuję :)
Zamieszczam tutaj link do stronki z licznikiem, który podaje prędkość łącza.
Właśnie ten licznik chcę wyciągnąć :) Ale chyba się nie da.
http://www.dsl.cz/index.php

Załadowałem całą tą stronkę też do Webbrowsera, bo chciałem sprawdzić czy z poziomu tego komponentu gdy kliknę na ten licznik coś się wykona. Niestety nic się nie otwiera gdy klikam na niego. Bezpośrednio na stronie wyżej podanej wszystko działa, ale w Delphi w W-browserze klikając na ten licznik nic się nie robi :(

OK, dzięki za ten kod Jaśku, będę dalej próbował. :)

0

A spróbowałeś zmienić

idxKey := Pos('www.', S);

na

idxKey := Pos('http', S);

np.?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0