scrole w image'u

0

Jak dodac scrolle do image na którym jest wyświetlany obraz jpg ładowany z zasobu? Za odpowiedzi dziękuję?

0

image wstaw do scroolBox'a, je sli o to ci chodzilo

0

Konkretnie mi chodzi o to aby komponent image dopasowywał się do wielkości obrazka automatycznie po wczytaniu tego pliku z zasobu.

0

w object inspektorze ustaw auto size na true ale nie jestem pewien bo nie jestem przy swoim kompie i nie moge sprawdzić a nie pamiętam dobrze :d

0
Image1.Picture.LoadFromFile('c:\obrazek.bmp');
Image1.Width:=image1.Picture.Width;
image1.Height:=image1.Picture.Height;

//czemu napisałeś scrolle, skoro ci o zmiane rozmiaru chodzi?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1