[delphi] twebbrowser i blokowanie sciagania grafiki

Odpowiedz Nowy wątek
beaver
2005-02-23 00:22
beaver
0

jak uzyskac w TwebBrowserze efekt podobny do prezentowanego w "kochanych" przegladarkach polegajacy na nie pobieraniu plikow graficznych wyswietlanych na stronach zastepujac je "zgrabnymi" X (czerwonymi "iksami")
[chodzi o opcje IE->Narzedzia->Opcje int.->zaawansowane->Multimedia->Pokaz obrazy i grupe Odtwarzaj...]?

Pozostało 580 znaków

2005-02-23 19:19

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Mozesz zmodyfikowac w zrodle wszystkie adresy do obrazkow na adres twojego obrazka typu: "czerwony X" ;), ale z tym musialbys troszke pokombinowac... Nic innego nie wpada mi do glowy :P

Pozostało 580 znaków

2005-02-23 20:05

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Mam zasadniczo ten sam problem: potrzebuje jedynie sciągnąc źródło html'a, bez ładowania jakichkolwiek otoczek. Ktoś wie jak (nie musi być przez

TWebBrowser

)

Pozostało 580 znaków

pm87
2005-02-23 20:27
pm87
0
Viking napisał(a)

Mam zasadniczo ten sam problem: potrzebuje jedynie sciągnąc źródło html'a, bez ładowania jakichkolwiek otoczek. Ktoś wie jak (nie musi być przez

TWebBrowser

)

może po prostu zrób żeby program ściągał plik HTML i go wyświetlał?

Pozostało 580 znaków

beaver
2005-02-23 21:05
beaver
0
grzequ napisał(a)

Mozesz zmodyfikowac w zrodle wszystkie adresy do obrazkow na adres twojego obrazka typu: "czerwony X" ;), ale z tym musialbys troszke pokombinowac... Nic innego nie wpada mi do glowy :P

w pewnym momencie tez o tym pomyslalem, ale rodzi sie problem kiedy ( w ktorym momencie, tzn podczas ktorego zdarzenia) nalezy podmienic sciezke dostepu do plikow graficznych ?

Pozostało 580 znaków

2005-02-23 22:43

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0
pm87 napisał(a)

może po prostu zrób żeby program ściągał plik HTML i go wyświetlał?

Tu w sumie się robi problem, bo stronka, którą chce ściągnąć jest w php i wszystkie sposoby, jakie próbowałem (TWebBrowser.Navigate - ściąga grafikę, TIdHTTP.Get - trwa raczej zbyt długo, żeby nie ściągał grafiki :) , THTTPGet.GetString - ściąga dziwne śmieci...), nie skutkują.

Pozostało 580 znaków

2005-02-23 23:08

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

Lokalizacja: UE

0

sciagnij strone, znajdz w zrodle wszystko co zwie sie <img src=, Potem szukaj konca linku i podnieniaj go na link do obrazka z krzyzykiem, ktory jest na dysku, potem laduj


Pozdrawiam. Karol

Pozostało 580 znaków

beaver
2005-02-23 23:41
beaver
0

heh... to juz rzeczywiscie kombinowanie....
ja myslalem nad czyms takim, by po odpowiednim zdarzeniu Twebbrowser-a, kiedy juz pobierzec zrodlo strony, ale jeszcze przed sciaganiem grafiki podmieniac w nastepujacy sposob:

for i:=0 to Webbrowser1.OleObject.Document.all.images.length -1 do
Webbrowser1.OleObject.Document.all.images.item(i).src := "c:\plik.bmp";

ale wlasnie sek w tym, by znaleŹĆ odpowiednie zdarzenie...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0