programy client i polecenia matematyczne

0

witam
1.
jak wiadomo istnieją programiki które podglądają z jakim IP i kiedy łączył nasz się komputer, czy istnieją programy, które mogą sprawdzić z jakim IP łączy się nasz program, sprawdzić login i hasło dostępu? a jeśli tak to jak przed tym się uchronić?

mamy cuś takiego:

var a,b,c:integer; s:string;

begin
a:=4;
b:=6;
c:=a+b-a*b;
end;

czy istnieje taka operacja aby zmienną s:string (s='a+b-a*b') zamienić na działanie, które wykonałby kompilator?

</delphi>
0

Co do 2. to wydaje mi się, że nieraz było to wałkowane na forum, w downloadzie też chyba jest parę przykładów. A jak nie to poszukaj coś o odwrotnej notacji polskiej (ONP) i napisz kalkulator.

// DOPISANE:
Noo, widzę, że kolega zorientowany (niekoniecznie obiektowo) :) W takim razie nie zamiast marudzić napisałbyś to :)

0

miałem nadzieje, że jest coś prostszego, tj. mniej pisania ;] bo rozbić ciąg i policzyć to sporo zajmuje, cóż kiszka, szkoda ;(

0

A nie mozesz po prostu uzyc modułu Detox'a ? Jest gdzieś w gotowcach, czy artykułach, poszukaj! Bardzo dobry jezeli chodzi o dzialania matematyczne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1