ActiveX a dostęp do plików...

0

Czesc! Mam do was pytanie otoż musze napisac Formatkę ActiveX-ową która po otwarciu załaduje do Labela tekst znajdujący się w pliku, jednak jeśli dam to do OnCreate i zrobie to tak jak normalnie w Delphi czyli:
AssignFile
Reset
Read
CloseFile
to mi wyświetla File not found co zrobić?? [???]

0

używasz ścieżki względnej? może sprawdzaj GetCurrentDir czy jest prawidłowy. albo używaj ścieżki bezwzględnej. Albo nareszcie kontrolki ActiveX nie mają dostępu do danych na dysku ;)

0

używam ścieżki typu: AssignFile(file, 'aaa.txt');

tzn. ze jakby activex był na serverze i podałbym plik np.: www.strona.pl/aaa.txt to zadziała ... ??[???]

0

Nie - użyj całej ściezki.. - pobież katalog (jak Ktoś napisał) + nazwa pliku.

0

niestety to samo :( [???]

A gdyby to zrobić jako ISAPI to by działało jak należy...??

0

Pliku z komputera użytkownika przez ISAPI nie odczytasz.

0

nie nie, ale mnie chodzi o plik który mam na serverze !! [???] ;)

0

a sory nie zrozumiałem!

A więc jeśli tak to się powinno udać :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1