Internet Explorer

Odpowiedz Nowy wątek
2004-10-26 13:57
Zero Cool
0

Witam

Mam pytanie w jaki sposub moge otworzyc jakąś strone internetową, ale w nowym oknie bo ta funkacjia: ShellExecute(Handle,'open',PAnsiChar('www.wp.pl'), ,,sw_Normal); otwiera stronę ale cały czas w tym samym oknie, a mi chodzi o to by za każdym razem tworzyłą się nowe okno IE...

Pzdr's...

Pozostało 580 znaków

2004-10-26 14:41
0

dla domyślnej konfiguracji win 9x otwierasz funkcją shellexecute program c:\program files\internet explorer\iexplore.exe http://adres_strony.pl

powinno zadziałać

Pozostało 580 znaków

2004-10-26 16:15
0
ShellExecute( form1.handle,
    nil,
    'http://members.lycos.co.uk/wili21/index.php',
    nil,
    nil,
    SW_SHOW
);

otwiera mi nowe okienko. sprobuj :)


+1 post

Pozostało 580 znaków

2004-10-26 16:20
0

Musisz dodać plik wykonywalny przeglądarki. W Twoim przypadku będzie to iexplore.exe, może też być opera.exe jak ktoś ma Operę zainstalowaną. :)

procedure TForm1.Label1Click(Sender: TObject);
begin
shellexecute(handle, 'open','iexplore.exe','www.4programmers.net',nil,sw_maximize);
end;

Cześć...


Pozostało 580 znaków

2004-10-26 17:12
Zero Cool
0

Dzięki wielkie za pomoc dla wszytkich ......

Pzdr's

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0