wersja Internet Explorer

0

jak wykryć wersję Internet Explorera, oraz czy jest zainstalowany plugin flasha?

//proszę nie odpowiadać na pytanie do czasu, aż autor zmieni temat na normalny - M

//przepraszam, i proszę odpowiadać na moj nienormalny temat.

0

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer i masz tam 'version'

co do drugiego zagadnienia.. to w tym samym miejscu jest też 'plugins'. dalej se sam kombinuj bo ja IE nie używam, nawet flasha chyba nie instalowałem, i nie wiem jak ma to wyglądać. zainstaluj se tego flasha, popatrz co sie dodało, potem odinstaluj, i wtedy bedziesz wiedział co i jak

0

mam nadzieje, ze ten klucz jest w tym samym miejscu we wszystkich windach tzn 98/Me/Nt4/2000/XP :P a jesli chodzi o flasha to znalazlem klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components{D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000} tylko dziwny on jakis jest :| ciekawa czy jego nazwa zalezy od wersji, u kumpla nazywa sie tak samo jak u mnie, ale nie wiem czy wszedzie tak bedzie. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co do flasha?

0

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\ActiveX Compatibility{D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000}

albo:

sprawdzić czy jest plik:
C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash\swflash.ocx
lub
C:\WINDOWS\SYSTEM\MACROMED\FLASH\swflash.ocx

0
jas_dream napisał(a)

sprawdzić czy jest plik:
C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash\swflash.ocx
lub
C:\WINDOWS\SYSTEM\MACROMED\FLASH\swflash.ocx

a jeśli windows jest na innym dysku lub tak jak np win2k w c:\winnt
lepiej użyć GetWindowsDirectory

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1