typy danych w InterBase

0

mam problem gdy tworzę tabele za pomocą DatabaseDesktop.
jak chce wstawić w środku tabeli typ Date lub Time lub TimeStamp to nie chce utworzsyć bazy danych. dlaczego?
strukura:
1-Short
2-Varchar
3-Varchar
4-Varchar
5-Char
6-Date
7-Varchar
8-Char

nie mogłem poszukać na forum bo błąd krytyczny wyskakuje :)

0

Jak chcesz używać InterBase-a to <ort>w ogóle</ort> nie baw się Database Desktopem bo on nie działa w pełni poprawnie.
Znajdź sobie gdzieś aplikację IBConsole. Powienieneś mieć ją gdzieć w instalacji serwera InterBase-owego i całe tworzenie bazy rób z ręki za pomocą SQL-i.

Jak otworzysz IBConsole to musisz najpiew zarejestrować serwer (co jest niemal jednoznaczne z komputerem), a potem utworzyć lub (jesli masz już jakieś bazy) dowiązać je do serwera.
Jak utworzysz bazę (Create Database) to potem masz opcję Interactive SQL. Tam tworzysz wszystkie zapytania, tam je wykonujesz, zatwirdzasz bądź wycofujesz, przeglądasz zasoby bazy i .... masz naprawdę dobrego helpa do SQL-a.

0

dzięki kalifat [browar] działa!! [hurra]

0

Oj taką mi chętkę zrobiłeś tym browarkiem,

że chyba zaraz skończę pracę i polecę po jednego.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0