typy danych do rejestrow

0

witam!
czytalem artykol na tej stronie poswiecony rejestrom i wszystko byloby ok gdyby nie pewien problemik. jak chce stworzyc w rejestrach zmienna typu String to pisze reg.WriteString(). sa jednak w rejestrach dane zapisane szesnastkowo lub binarnie i nie wiam jak taka zmienne stworzyc za pomoca delphi. exportowalem czesc rejestru i w pliku .reg zobaczylem taki zapis:

"zmienna1"=hex:7d,df,05,e3
"zmienna2"=dword:00000000

jak tworzyc takie zmienne w delphi?

prosze o pomoc

pozdrawiam
master_

0

ok - "zmienna1"=hex:7d,df,05,e3 - juz wiem - WriteInteger()

nadal jednak nie wiem jak stworzyc "Type"=dword:00000000....

0

master napisał:
ok - "zmienna1"=hex:7d,df,05,e3 - juz wiem - WriteInteger()
&gt
&gtnadal jednak nie wiem jak stworzyc "Type"=dword:00000000....

Zasadniczo LongWord (double word) powienien sie miescic w Integer, bo oba sa 32-bit.

Ale jesli cos sie bedzie psulo ze znakiem, uzyj WriteBinaryData()

--
Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Zasadniczo LongWord (double word) powienien sie miescic w Integer, bo oba sa 32-bit.

Ale jesli cos sie bedzie psulo ze znakiem, uzyj WriteBinaryData()

mozesz dac przykladzik? bo ja poczatkujacy jestem w delphi... {wstyd}

0

miales racje Integer dziala dobrze, to ja sie pomylilem z tymi zmiennymi.
wiem jak stworzyc double word ale nie wiem jak stworzyc cos takiego: hex:7d,df,05,e3

sorki za wprowadzenie w blad

0

Spac juz mi sie chce, wiec sprawdz sam: w helpie od Delphi pod TRegistry w Methods WriteBinaryData--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1