Wyswietlanie ulamkow, poteg itp.

Odpowiedz Nowy wątek
2004-06-02 20:27
0

Potrzebowalbym jakiegos komponentu, najlepiej memo/RichEdit, ktory by mial mozliwosc wyswietlania poteg, ulamkow <- to niezbedne, choc dobrze by bylo, gdyby byly jeszcze pierwiastki, i znaki typu alfa, beta, gamma, delta, pi itp. itd.

Pozostało 580 znaków

2004-06-02 20:33
0

"alfa, beta, gamma, delta, pi itp. itd" to są w czcionce "symbol". Z resztą nie wiem jak sobie poradzić w richedicie.

Pozostało 580 znaków

2004-06-02 20:57
0

fuckt. Potege drugiego i trzeciego stopnia tez mozna stamtad wziac. Jeszcze tylko >4 i ulamki :/

Pozostało 580 znaków

2004-06-02 21:03
2004-06-02 21:35
0

Niestety, ulamki sa niezbedne, a w tym komponencie ich nie ma.
A na torrym nic nie znalazlem [glowa]

Pozostało 580 znaków

2004-06-02 21:42
0

w FAQ masz opisane jak robic indexy
(kod tam jest troche taki dziwny, ja musialem go sobie poprawiac :))
tym sposobem zrobisz potegi
ulamki mozesz otrzymac korzystajac z indexow (z tymze nie bedzie to napisane jedno pod drugim...choc dla chciacego nic trudnego :])
wystarczy napisac 1 (z indexem gornym) potem "/" a na koniec np. 2 (z indexem dolnym) i otrzymamy cos podobnego do tego symbolu w dosie.
wyglada ladniej niz zwykle 1/2 choc gorzej niz te na kartce papieru.
Jednakze z richedit nic innego raczej nie wskurasz


+1 post

Pozostało 580 znaków

2004-06-02 21:50
0

To moze w HTML-u? Uzylbym wtedy WebBrowsera...
To z RichEditem sprawdze..

Pozostało 580 znaków

2004-06-02 22:36
0

W HTMLu to tylko LATEX .. generuje obrazek wstawiony w kodzie np :

$\frac{1}{\sqrt{x}}$

Da w rezultacie 1/sqrt(x)...


Pozostało 580 znaków

2004-06-03 02:37
0

W HTMLu to tylko LATEX .. generuje obrazek wstawiony w kodzie np :

$\frac{1}{\sqrt{x}}$

Da w rezultacie 1/sqrt(x)...

Nie tylko!!
http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=51706


Pozostało 580 znaków

2004-06-03 11:24
0

Marooned.. "tylko" w sensie, że jest imho najlepszy...

//no chyba, że tak - choć które rozwiązanie lepsze to można by polemizować - ale to nie ważne - autor pytania sobie wybierze - m.M


Pozostało 580 znaków

2004-06-03 15:31
0

TeX-a byloby chyba trudno uzywac w swojej aplikacji, poza tym musialbym sie go najpierw nauczyc itp., a troche czasu....
Marooned: Na twoim linku nie moge jakos nic znalezc, niby sa przyklady, ale nie ma tam zadnych formul matematycznych.. :-8

//szukajcie a znajdziecie - ja stamtąd to zassałem i sobie używałem - m.M

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0