Poruszanie msyzki itp.

0

Mam dylemat nie lada :)

Jak w OnMouseMove w Form1 zrobić takie coś abym wiedział że

przesuwam myszkę w lewo, prawo, do góry, w dół ?

0

Zapamiętuj ostatnie położenie myszki. Potem od aktualnych współrzędnych odejmuj ostatnio zapamiętane. Jeżeli np. wynik dla współrzędnej x będzie dodatnie to mysz idzie w prawo, ujemny - w lewo--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

to to ja wiem doskonale, ale bez pomocy czegos innego nic sie nie da a ja bym chcial jednak w samym onmousemove

0

ZIOMBER napisał:
to to ja wiem doskonale, ale bez pomocy czegos innego nic sie nie da a ja bym chcial jednak w samym onmousemove

Będzie tylko OnMouseMove + 2 zmienne globalne.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0