Pobieram obrazek z sieci i za 3 razem jest ten sam:(?

Odpowiedz Nowy wątek
2004-02-25 23:34
0

Mam buttonik i komponent http.
Mam procedurke zeby pobieral mi obrazek
wciskam raz pobiera mi obrazek np: 'a.bmb'
wciskam drugi raz pobiera mi obrazek: 'b.bmp'
wciskam trzeci raz i kolejne i znowu wyswietla sie obrazek 'b.bmp'
Jak to wyeliminowac :(?? ??? help


Zawsze sie cos spie....li

Pozostało 580 znaków

2004-02-26 01:28
0

Mam buttonik i komponent http.
Mam procedurke zeby pobieral mi obrazek
wciskam raz pobiera mi obrazek np: 'a.bmb'
wciskam drugi raz pobiera mi obrazek: 'b.bmp'
wciskam trzeci raz i kolejne i znowu wyswietla sie obrazek 'b.bmp'
Jak to wyeliminowac :(?? ??? help

co wyeliminowac? wyswietlanie kolejny raz tego b.bmp? pokaz co to za procedura... uzyles jakiejs petli? moze masz cos tam sypniete...


Pozostało 580 znaków

2004-02-26 14:00
0

...i komponent http.

Jeśli wyświetlasz obrazek w WebBrowser to dodawaj do
URLa losowy ciąg WB.Navigate('http://server/b.bmp?losowy_ciag');
bo inaczej ciągnie go z Temporary Internet Files...

Oczywiście jeżeli o to ci chodzi ?


Pozostało 580 znaków

2004-02-26 15:27
0

Procedurka jest taka:

Na wcisniecie buttona

sid jest losowy np sid = 23646555 za kazdym wcisnietym przyciskiem

wiec jak raz wcisne to sciaga obrazek 0001.bmp
jak drugi raz wcisne sciaga 0002.bmp
jak trzeci raz to powinien sciagnac 0003.bmp ale pokazuje zawsze ten 0002.bmp

a uzywamn nie web browser tylko HTTPGET taki oddzielny komponent


Zawsze sie cos spie....li

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0