Dynamiczne menu

0

jak zrobic dynamiczne menu przy pomocy bazy danych tak aby tworzylo sie przy uruchamianiu programu i zczytywalo np. wszystkie pliki tekstowe z danego katalogu i podkatalogow i na tej podstawie tworzylo sie menu!

0

A po co tu bazy danych? FindFirst, FindNext, TMenuItem i trochę kombinowania.

0

Dzieki! ale nie wiem jak uzyc tego FindFirst i Find Next :) jestem baaardzo poczatkujacy!

0

jestem baaardzo poczatkujacy!

No to skoro jesteś baaardzo początkujący, to specjalnie dla Ciebie zrobimy wyjątek.

Napisz "FindFirst" w środowisku programowania (np. Delphi), najedź na ten wyraz kursorem i naciśnij F1.

Jak dalej nie będziesz wiedział, to daj sobie spokój z programowaniem i zajmij się np. garncarstwem.

0

tu napisałem prostą procedurke szukającą (ZnajdzPliki): http://4programmers.net/Forum/viewtopic.html?id=45210

0

Komponent "BcBarMenus" ma coś takiego... wystarczy "luknąć" na źródła demosów tam zamieszczonych.

http://www.bluecave.net

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1