Dynamiczna tablica

0

no taki malutki problemik... jak usunąć pozycje z dynamicznej tablicy :| [???]

0

No wieć jeśli jest to ostatni element tablicy to po prostu używasz setlength(tablica,rozmiar) i dajesz rozmiar o jeden mniejszy od obecnego rozmiaru tablicy.
Natomiast jeśli jest to inny element to albo ostatni element zapisujesz na miejsce kasowanego i znowu setlength, albo gdy masz tablicę posortowaną, to od elementu kasowanego do końca tablicy "przesuwasz każdy element w lewo" i znowu setlength.

0

A do przesuwania elemntów (jesli tablica jest posortowana) uzyj Move.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0