Ale sie tych komunikatów namno--yło [ort] :-)

0

O co chodzi z tymi wszystkimi rodzajami Message'ów???
Dokładniej; prosze o dokładny opis szystkich możliwych komunikatów!!!!

Zgóry dzięki.

A i jeszcze jedno: Jak zrobić , żeby po naciśnięciu buttona uruchamiał sie exe'c????(chce zrobić przeglądarkę płyty cd , wiem że kiedyś w artach to było)

0

Windows SDK (a raczej teraz Platform SDK) w menu Help w Delphi lub jeszcze lepiej najaktualniejsze na http://www.msdn.microsoft.com
A po co są komunikaty? To jest cud Windowsa, to co sprawia, że programowanie pod nim jest tak łatwe.

0
  1. a) FAQ, Arty, Gotowce......
    b) Pomoc delphi (showmessage, messagebox)

  2. a) FAQ
    b)http://4programmers.net/Forum/viewtopic.html?id=42996
    c) Dema delphiego

0
  1. a) FAQ, Arty, Gotowce......
    b) Pomoc delphi (showmessage, messagebox)

Tu chodzi o komunikaty Windowsa służące do komunikacji między elemenatami systemu, a nie durne okienka informacyjne.

c) Dema <font color="red">delphiego</span>

Delphi TO NIE OSOBA. Tak się nie odmienia tego wyrazu. A ten podany link raczej nie będzie pasować - to do proramów DOSowych. Wystarczy samo ShellExecute.

0

albo winexec, ale ja kciałbym jeszcze przypomnieć, bo widzem że autor tematu nie wie zadużo o Delphi, że aby użyć shellexecute to trza shellapi w uses walnonć.

a co do messages to help SDK lub możesz sobie messages.pas przeglądnąć, ale tam nie znajdziesz nic przydatnego oprócz listy komunikatów i ich numerów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0